Sunday , November 27 2022

Preoţii vor promova la sate măsurile de sprijinire a agriculturii şi avantajele fermelor moderne

agricultura

Preoţii vor promova la sate măsuri de sprijinire a agriculturii, precum instalarea tinerilor fermieri sau crearea fermelor familiale, după ce luni seara ministrul Agriculturii Daniel Constantin şi Preafericitul Părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, semnează un protocol de colaborare.
Protocolul prevede, printre altele, promovarea prin intermediul Bisericii a măsurilor pe care le ia Ministerul Agriculturii.
Astfel, prin intermediul preoţilor, vor fi promovate la sate măsurile de finanţare a agriculturii atât din fonduri europene, cât şi de la bugetul de stat.
Potrivit reprezentanţilor Ministerului Agriculturii, preoţii vor promova măsurile în afara slujbelor religioase.
“Preoţii reprezintă vectorul principal în mediul rural şi au o credibilitate foarte mare”, au declarat agenţiei MEDIAFAX reprezentanţii Ministerului Agriculturii.
Preoţii le vor vorbi enoriaşilor despre avantajele asocierii, despre fermele familiale şi despre măsuri precum instalarea tinerilor fermieri la sate.
“Este vorba de susţinerea proiectelor Ministerului Agriculturii, în special cele pe fonduri europene. Oamenii de la ţară sunt circumspecţi atunci când este vorba să primească ceva gratis, aşa cum se întâmplă în cazul fondurilor europene. În zona rurală preotul este printre intelectualii satului şi enoriaşii îi cer sfatul cu privire la diverse probleme”, a declarat agenţiei MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica.
El a afirmat că preoţii nu vor fi plătiţi suplimentar pentru această activitate.
Potrivit părintelui Stoica, în România sunt aproximativ 14.000 de preoţi ortodocşi, dintre care mai mult de jumătate activează în mediul rural.
“La fiecare slujbă preoţii au incluse rugăciuni pentru recolte mănoase. Sunt rugăciuni de ploaie, când este secetă, sau de contenire a ploii, când plouă prea mult”, a mai spus el.
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi Preafericitul Părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, vor semna protocolul luni seara, la ora 19:00, la Palatul Patriarhiei din Bucureşti.
Ministrul Agriculturii va fi însoţit de secretarul general al ministerului, Daniel Ionescu, şi de secretarii de stat Daniel Botănoiu şi Valentin Şoneriu. Semnarea protocolului de colaborare va fi urmată de o scurtă conferinţă de presă susţinută de ministrul Daniel Constantin şi de un reprezentant al Patriarhiei Române.

Vezi si

Percheziții la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Un băiat de 17 ani doar în lenjerie intimă, găsit în camera arhimandritului

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au efectuat o percheziție în eparhia Cernăuți-Bucovina.  Potrivit surselor LB.ua, percheziția …

One comment

  1. Lăsați-o mai încet cu tembelismul ăsta,cum sau cu ce să sprijine agricultura?Băi frate Ioane unii țărani au 80 de ani chiar mai mult,uite în statistici,voi sunteți normali?Doar să le ia biserica și pământurile precum și unele case ca să-i îngroape pe gratis.Așa da,asta-i soluția de bază,de ce nu recunoașteți? Sa ajuns să fie băgată biserica în tot felul de…păcat că nu-și vede de slujirea dumnezeiască și mai puțin de averile pământești.