Premierul Ucrainei, Oleksiy Honcharuk, a demisionat după nici șase luni de mandat

reportersite
17 ianuarie 2020, 11:23

Premierul Ucrainei, Oleksiy Honcharuk, a demisionat, vineri, după mai puțin de șase luni de mandat. El era în funcție din august și era cel mai tânăr prim-ministru din istoria țării, relatează Deutsche Welle, citat de G4Media.

Oleksiy Honcharuk și-a înaintat scrisoarea de demisie, vineri, președintelui Volodymir Zelenskiy, după mai puțin de șase luni de mandat.

Biroul prezidențial a răspuns scrisorii, spunând că va fi luată în considerare.

Potrivit Unimedia, demisia este legată de publicarea pe internet a unor înregistrări audio de la o întâlnire cu Honcharuk, în care acesta ar vorbi despre abordarea „primitivă” a președintelui lui Zelenskiy.

„În ultimele zile, toți au fost martori la evenimente, care s-au desfășurat în jurul unor fișiere, montate din fragmente de înregistrări ale Guvernului. Conținutul lor creează artificial impresia că eu și echipa mea nu respectăm președintele, care este liderul nostru politic”, a scris premierul pe Facebook.

Honcharuk a precizat că a venit în postura de premier pentru a implementa programul președintelui, care „este un model de deschidere și decență”.

„Cu toate acestea, pentru a elimina orice îndoială cu privire la respectul și încrederea noastră în președinte, am scris o scrisoare de demisie și i-am înmânat-o președintelui cu dreptul de a o depune în Parlament”, a mai scris Honcharuk.

Fostul avocat Oleksiy Honcharuk a devenit în august cel mai tânăr șef al guvernului din istoria Ucrainei, la 35 de ani.

reportersite