Premierul se adreseaza Parlamentului pe tema mandatului Romaniei la CE

20 noiembrie 2012, 11:27

Premierul Victor Ponta se va adresa marti, de la ora 13:00, plenului reunit al celor doua Camere ale Parlamentului pentru a prezenta punctul de vedere al Guvernului cu privire la pozitia pe care Romania trebuie sa o adopte la reuniunea Consiliului European de la sfarsitul acestei saptamani.

Dupa prezentarea pozitiei Executivului urmeaza dezbateri cu privire la mandatul de negociere la Consiliul European.

Exista posibilitatea ca Parlamentul sa adopte marti, in urma dezbaterilor, o Hotarare sau o Rezolutie pe aceasta tema, a explicat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. Zgonea a spus ca „nu este vorba de impunerea unui mandat”, ci de formularea unei recomandari pentru presedintele Traian Basescu ce va reprezenta tara noastra la Consiliu.

Victor Ponta dar i-a cerut presedintelui Basescu sa faca uz de dreptul de veto in cazul in care vor fi aprobate reduceri bugetare.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a precizat ca rezolutia de marti a Parlamentului va avea valoarea unei pozitii de principiu, care nu il obliga cu nimic pe presedintele Traian Basescu, cel care va reprezenta Romania a Consiliul de la Bruxelles.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a spus ca nu vede rostul sedintei plenului reunit, atat timp cat Curtea Constitutionala a decis ca seful statului sa reprezinte Romania in relatiile internationale.

Reuniunea Consiliului European incepe joi, la Bruxelles, iar tema centrala este stabilirea bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020.

reportersite