Wednesday , December 8 2021

Lectia de la chisinau: Premierul Republicii Moldova a demisionat ca urmare a anchetei privind diplomele sale de studii

gaburici

Premierul moldovean Chiril Gaburici,şi-a anunţat demisia. Declarațiile au fost făcute cu puțin timp în urmă în cadrul unui briefing de presă, informează unimedia.info.
„Ieri am spus că voi veni cu declarații și iată-mă în fața cetățenilor. Consider că cetățenii sunt egali în fața legii, cred că un premier ca și fiecare cetățean trebuie să sprijine o anchetă transparentă. Îmi pare rău că am lăsat atât timp acest subiect cu referire la studiile mele și l-am lăsat ca un instrument al jocurilor politice”, a declarat premierul moldovean.
Șeful Executivului de la Chişinău spune că este împăcat cu sine și cu deciziile pe care le-a luat pe parcurs: „Gestul meu nu este unul politic. Am spus că sunt un manager și am calculat acest gest”, a precizat Gaburici. „Consider că odată cu anunțarea demisiei nu va exista suspiciunea”, a adăugat Prim Ministrul.
În același timp, acesta i-a îndemnat pe liderii coaliției de guvernare să continue reformele inițiate. De asemenea, acesta a făcut un apel către liderii coaliției de guvernare.
„Fac un apel către liderii coaliției, vreau să vadă în demisia mea un pas înainte. Îmi doresc ca la baza noului sistem de guvernare să fie pusă lupta cu corupția și continuarea investigațiilor din sistemul bancar. Sper că demisia mea va însemna apariția unei noi majorități parlamentare”, a subliniat cel care poate fi numit, deja, fostul premier al Republicii Moldova.
Chiril Gaburici a fost audiat joi de Procuratura Generală în cadrul dosarului privind studiile sale, el fiind anchetat pentru ca nu ar avea diploma de bacalaureat. La ieșirea din cabinetul procurorilor, premierul nu a făcut declarații, menționând că va susține o conferință de presă, unde va oferi detalii.
Totodată, săptămâna trecută, prim-ministrul Chiril Gaburici a adresat președintelui țării, Nicolae Timofti, și președintelui Parlamentului, Andrian Candu, în care solicită demisia conducerii Procuraturii Generale, a Băncii Naționale și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare.
Pentru acestă solicitare, Gaburici a înaintat și un termen limită de o lună de zile. În caz contrar cel care își va da demisia este chiar el, susţinea Chiril Gaburici.
 
 

Vezi si

Rafila: Testul COVID pentru intrarea în magazine trebuie introdus în baza de date națională

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, după ședința de Guvern în care au fost …