Friday , December 3 2021

Premierul Orban anunta o noua lege a pensiilor

Premierul Ludovic Orban a anunțat marți că vrea un proiect de lege care să repare ”toate inechitățile” din sistemul public de pensii și a spus că ministrul Muncii construiește o echipă care analizează sustenabilitatea sistemului de pensii pe termen mediu și lung”.

„La nivelul Ministerului Muncii doamna ministru construieşte o echipă care să evalueze toate lucrurile injuste, anormale, care există în legislaţia în domeniul pensiilor, care sunt foarte multe. Vrem să pregătim în mod serios şi în baza unei analize pe termen mediu şi lung a sustenabilităţii sistemului de pensii (…) vrem să pregătim un proiect de lege care să repare toate aceste inechităţi”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Premierul Orban a făcut declarația la un centru care asistă persoane cu dizabilităţi să îşi găsească un loc de muncă, unde preşedintele Consiliului Naţional al Dizabilităţii din România, Daniela Tontsch, a vorbit despre problema îngheţării pensiilor persoanelor cu dizabilităţi.

Declarația premierului Orban vine pe fondul programatei creșteri a pensiilor publice cu 40% din septembrie anul viitor, ca urmare a intrării în vigoare a legii pensiilor elaborate de PSD. Comisia Europeană, dar și numeroși analiști au avertizat că o asemenea creștere poate pune o presiune mult prea mare pe buget, dar președintele și premierul au anunțat în repetate rânduri că vor respecta creșterile votate de Parlament.

Vezi si

Protecţia Consumatorilor a amendat Lidl cu peste 350.000 de lei pentru o serie de nereguli

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a sancţionat, în urma unor controale efectuate la nivel …