Premierul Orban anunţă noi restructurari in doua-trei luni, la agentii si autoritati din subordinea Guvernului

reportersite
11/11/19 ora:8:40pm

Ludovic Orban a anunţat că etapa a doua a restructurării Guvernului, care va viza agenţii, autorităţi şi structuri din subordinea Guvernului şi a ministerelor, va avea loc în două-trei luni.

“Va urma un audit extern al structurilor care se află în subordinea Guvernului şi, într-o perioadă de timp de două luni, maxim trei luni, vom veni cu etapa a doua a restructurării Guvernului, care vizează agentii, autorităţi, oficii, tot felul de structuri care sunt în subordinea unor ministere, fie sunt în subordinea Guverului”, a anunţat Orban.

Luni, prim-ministrul a avut o întâlnire cu structurile din cadrul Aparatului de lucru al Guvernului pentru evaluarea modului de funcţionare în urma restructurării guvernamentale şi eficientizarea activităţii structurilor guvernamentale

Guvernul a aprobat în ultima şedinţă ordonanţa de urgenţă privind restructurarea Guvernului, prin reducerea numărului de ministere la 16.

Ludovic Orban a anunţat săptămâna trecută că a semnat eliberarea din funcţie a aproape 40 de secretari de stat PSD şi că va continua şi vineri această acţiune. Premierul şi-a explicat gestul prin faptul că întreaga clientelă PSD trebuie să părăsească guvernarea liberală.