Monday , October 3 2022

Premierul libian, Ali Zeidan, a fost răpit de o grupare armată

Ali Zeidan

Premierul libian Ali Zeidan a fost răpit, joi dimineaţa, de o grupare armată şi a fost “condus către o destinaţie necunoscută”, a anunţat Guvernul libian.
“Şeful Guvernului de tranziţie, Ali Zeidan, a fost condus către o destinaţie necunoscută din motive necunoscute de către un grup” de bărbaţi care ar fi foşti rebeli, a declarat Guvernul într-un scurt comunicat postat pe site-ul său de Internet, informează AFP citată de Mediafax.
Această răpire are loc la cinci zile după ce un comando american l-a capturat, la Tripoli, pe Abu Anas al-Libi, un presupus lider Al-Qaida.
Guvernul “suspectează” că în spatele acestei operaţiuni stau două grupări de foşti rebeli, “Camera revoluţionarilor din Libia” şi “Brigada de luptă împotriva crimei”, care depind teoretic de ministerele Apărării şi de Interne.
Guvernul a anunţat că va organiza o reuniune de urgenţă. “Guvernul şi Congresul general naţional (Parlamentul) vor trata această situaţie”, a adăugat comunicatul, care “cheamă cetăţenii la calm”.
Zeidan a fost răpit de la hotelul Corinthia unde locuieşte, a precizat o sursă din cadrul biroului premierului, fără alte precizări.
“Mai mulţi bărbaţi înarmaţi au intrat în zonă joi dimineaţa foarte devreme. Dar noi nu am înţeles nimic din ce se întâmpla”, a declarat pentru AFP un angajat al hotelului. Contactat de AFP, ministrul Justiţiei, Salah al-Marghani, a confirmat informaţia, fără alte detalii.

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …