Wednesday , October 4 2023

Premierul Ciucă va demisiona săptămâna viitoare, indiferent de greva profesorilor

Premierul Nicolae Ciucă va demisiona săptămâna viitoare, indiferent de greva profesorilor, declară surse politice.

Procedura pentru învestire a noului Guvern va începe în momentul în care demisia lui Ciucă va ajunge la Cotroceni, adaugă sursele citate.

Vineri, premierul are o întâlnire cu sindicatele din educație, în condițiile în care până acum Executivul nu a reușit să convingă profesorii să renunțe la grevă. Sursele politice citate spun însă că acum premierul este decis să demisioneze, indiferent de rezultatele negocierilor, relatează Mediafax.

Conform G4Media, președintele Klaus Iohannis a discutat miercuri cu liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, despre rotativa la guvernare și calendarul schimbării guvernului. Accelerarea procedurii politice are loc pe fondul crizei de timp: sesiunea Parlamentului se termină la 30 iunie și noul guvern nu poate fi instalat fără Parlament.

Cei trei lideri au convenit demisia guvernului Ciucă și instalarea guvernului Ciolacu să aibă loc săptămâna viitoare, indiferent de rezultatul negocierilor cu sindicatele din educație.

Ziua decisivă va fi duminică, 11 iunie, când liderii partidelor din coaliția de guvernare urmează să decidă atât împărțirea funcțiilor în viitorul guvern, cât și calendarul exact al rotativei, potrivit surselor G4Media.

Vezi si

Wizz Air plătește 100 milioane euro pasagerilor cărora le-au fost anulate zborurile în această vară. 20% dintre ei sunt români

Compania aeriană low-cost Wizz Air le-a plătit pasagerilor compensaţii de 100 de milioane de euro …