Tuesday , July 5 2022

Premierul Ciucă: Trebuie să ne pregătim pentru situația în care criza din Ucraina s-ar putea extinde „mai aproape de granița noastră”

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat miercuri că statele membre NATO trebuie să fie pregătite pentru o „criză de durată” și pentru situația în care această criză s-ar putea extinde mai aproape de „granița noastră”.

„Trăim vremuri dificile, pe care nu am crezut că le vom mai trăi în secolul XXI. Trebuie să fim pregătiți pentru o criză de durată și pentru situația în care această criză se va extinde mai aproape de granița noastră”, a spus Ciucă, care a vizitat, împreună cu președintele Klaus Iohannis și premierul belgian Alexander De Croo, Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

„Este timpul să trecem de la prezența înaintată la apărarea înaintată (…) Este cea mai gravă criză de securitate. Condamnăm ferm invazia masivă din Ucraina. Condamnăm atacurile nemiloase ale trupelor rusești asupra civililor, încălcând prevederile legilor internaționale și ale umanității și deplângem pierderile tragice de vieți omenești, suferințele umane enorme și distrugerile provocate de invazia ilegală, neprovocată și nejustificată a Rusiei. Acțiunile agresive ale Rusiei au determinat aliații să activeze planurile NATO pentru apărare, pentru a proteja Alianța. NATO va continua să ia toate măsurile și deciziile necesare pentru asigurarea securității și apărării tuturor aliaților. (…) Libertatea va învinge opresiunea!”, a adăugat Nicolae Ciucă.

 

Vezi si

Lista completă a schimbărilor fiscale pregătite de Guvern. Ce taxe cresc, ce deduceri se acordă, cum se vor impozita IMM-urile și dividendele

Luni seara, Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică proiectul de ordonanță privind modificarea Codului …