Tuesday , July 5 2022

Premierul Ciucă, mesaj către Zelenski: „Sunt convins că, așa cum noi avem grijă de cetățenii ucraineni, la fel va avea și Ucraina grijă de cetățenii români”

Premierul Nicolae Ciucă a luat cuvântul în Parlament imediat după mesajul lui Volodimir Zelenski și l-a asigurat pe acesta că țara noastră va continua să îi ajute pe refugiați. Sunt convins că, așa cum noi avem grijă de cetățenii ucraineni, la fel va avea și Ucraina grijă de cetățenii români”, a spus premierul României.

”Salut inițiativa Parlamentului României de a-l invita pe președintele Ucrainei pentru a prezenta imaginile atrocităților care au avut loc la Bucea și pentru a realiza prin ce perioadă extrem de grea trece Ucraina și Europa. Simbol al rezistenței în fața unei agresiuni barbare și nedrepte, sunteți, domnule președinte Zelenski, liderul unei națiuni care luptă pentru libertate în acest război neprovocat.

Atrocitățile de la Bucea, de care am aflat ieri, ne-au cutremurat pe toți. Toate aceste acțiuni inumane trebuie sancționate de instanțele penale internaționale. Vom face tot ce depinde de noi pentru a sprijini aducerea celor responsabili în fața justiției”, i s-a adresat Ciucă președintelui Zelenski.

Premierul a transmis un mesaj de solidaritate din partea românilor. ”Solidaritatea noastră pentru cei peste 650.000 de vecini și prieteni veniți în România s-a manifestat și la nivelul cetățenilor simpli care au simțit drama vecinilor și și-au dorit să îi ajute. Le mulțumesc tuturor pentru acest efort, dovadă de omenie și deschidere! În societăți deschise și democratice găsești mereu prieteni de nădejde”, a mai spus șeful guvernului.

Ciucă a menționat că peste 1.100 de ucraineni lucrează deja în firmele românești, iar copiii veniți în țara noastră au posibilitatea să meargă la școală, la clase cu predare în limba ucraineană. ”Am înființat HUB-ul umanitar de la Suceava prin care transferăm ajutoarele umanitare venite de pretutindeni. Familiile ucrainenilor ajunse în România sunt în siguranță”, a dat asigurări Ciucă.

”Sunt convins că, așa cum noi avem grijă de cetățenii ucraineni, la fel va avea și Ucraina grijă de cetățenii români”, a încheiat premierul.

Vezi si

Lista completă a schimbărilor fiscale pregătite de Guvern. Ce taxe cresc, ce deduceri se acordă, cum se vor impozita IMM-urile și dividendele

Luni seara, Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică proiectul de ordonanță privind modificarea Codului …