Wednesday , April 17 2024

Premierul Ciucă: „Majorarea de la 1 ianuarie a pensiilor nu va fi mai mare de 11%”

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat joi că este posibilă o majorare a pensiilor de la 1 ianuarie 2023, însă aceasta nu va depăși 11%.

Ciucă a fost întrebat joi dacă s-a stabilit clar cu ce procent vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2023. Acesta a spus că procentul trebuie să țină cont de posibilitățile bugetare, dar că nu poate să fie mai mare de 11%. „În ceea ce privește procentul am să continui să afirm că trebuie să se încadreze în posibilitățile bugetare, dar undeva nu mai mult de 11%, pentru că orice procent dincolo de 11% impactează pe deficitul la bugetul de pensii.”, a declarat joi premierul Nicolae Ciucă, aflat în vizită la Dacia Mioveni. Premierul a spus că mai întâi trebuie aprobat proiectul de buget pe anul 2023.

„Procentul cu care putem crește pensiile trebuie să fie acela cu care nu producem un deficit mai mare pe bugetul de pensii. Ca atare, în acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%. Propuneri au venit din mai multe direcții, noi suntem datori să ne păstrăm responsabilitatea și să venim cu acele propuneri care sunt sustenabile pe bugetul de stat,” a declarat Nicolae Ciucă şi la finalul ședinței conducerii PNL din această lună.

Luna trecută, premierul Nicolae Ciucă a spus că există voința politică din partea coaliției de guvernare să fie crescute salariul minim și pensiile în 2023. „Există posibilitatea ca începând cu anul 2023, așa cum am discutat în Coaliție și am afirmat de fiecare dată, să susținem creșterea salariului minim și a pensiei, doar că aceste date, așa cum este și normal și responsabil, vor fi făcute public după ce avem proiecția de buget pe anul 2023. Este cât se poate de posibil, există voința politică atât a PNL cât și a PSD, astfel încât să putem să luăm o astfel de decizie”, a spus premierul.

Vezi si

Asociația Agențiilor de Turism propune o taxă de 1 euro pentru toți călătorii care aterizează pe aeroporturile din România

Banii ar ajunge la un fond de garantare a biletelor dacă dă faliment compania aeriană. …