Tuesday , May 28 2024

Premierul Ciucă a încasat anul trecut 215.000 de lei ca pensie militară

Pensia militară a premierului Nicolae Ciucă, pe care o consideră pensie de serviciu, nu specială, este mai mare decât veniturile încasate de la Guvern.

Mai exact, el a primit anul trecut de la Ministerul Apărării o pensie de serviciu de aproximativ 215.000 de lei, potrivit declarației de avere completată în iunie 2022, scrie HotNews.

Totodată, el a raportat pentru anul trecut venituri de peste 148.000 de lei din funcția de ministru al Apărării și de peste 17.000 de lei din cea de premier.

Și soția sa, Cristina Maria Ciucă, a încasat anul trecut o pensie de serviciu de 59.500 de lei de la Ministerul Apărării.

Săptămâna trecută, premierul spunea că pensiile militare, indiferent de domeniul unde îşi desfăşoară activitatea, sunt pensii militare de stat, adică pensii de serviciu, nu speciale.

Și liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus recent că se opune recalculării pensiilor militarilor, despre care susţine că sunt pensii ocupaţionale, nu speciale. Asta deși Bruxelles-ul ne cere să le includem în noua lege a pensiilor, pentru a îndeplini un jalon din PNRR.

Vezi ce averi au declarat miniştrii, pe HotNews

Vezi si

Trei ucraineni au fost prinși de polițiștii de frontieră români după ce au trecut ilegal granița furând de la un polițist de frontieră ucrainean un pistol cu bile

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poienile de sub Munte au depistat trei cetăţeni ucraineni …