Wednesday , June 16 2021

Premierul Cîțu: Școlile se vor redeschide din 8 februarie dacă se menține trendul descendent al cazurilor de COVID. Ce scenarii se iau în calcul

Premierul Florin Cîţu spune că a discutat cu vicepremierii Kelemen Hunor şi Dan Barna, iar şcolile ar putea fi redeschise în 8 februarie, dacă se va menţine trendul descendent al cazurilor de COVID-19. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că nu este exclus nici scenariul ca unitățile de învățământ să fie redeschise mai devreme de 8 februarie în zonele unde rata de infectare este mică.

Declarațiile au fost făcute la finalul ședinței de guvern în care a fost adoptată Ordonanța de Urgență prin care învățământul online va fi prelungit până în 8 februarie, când va începe semestrul al doilea.

“Am avut o discuţie şi cu domnul Kelemen Hunor, şi cu domnul Dan Barna. Da, şi eu vreau să fie redeschise şcolile şi restaurantele. Dacă nu va fi problema asta pe sănătate, acestea vor fi redeschise.
Personal, cred că trebuie să facem eforturi pentru ca şcoala să fie deschisă cât mai repede. Până acum am văzut că a scăzut numărul infectărilor şi am ajuns la un număr confortabil.
Dacă se menţine şi păstrăm această tendinţă descendentă, putem să deschidem şcolile pe 8 februarie. Dar, repet, trebuie reduse efectele pandemiei”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat dacă a discutat cu Kelemen Hunor despre posibilitatea redeschiderii şcolilor pe 8 februarie.

Și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că elevii ar putea reveni la sistemul clasic de învățământ începând cu cel de al doilea semestru, “sub rezerva evoluției epidemiologice”, iar decizia va fi luată în ultima decadă a lunii ianuarie.

Mnistrul a precizat că elevii ar putea reveni la sistemul clasic de învățământ începând cu cel de al doilea semestru, “sub rezerva evoluției epidemiologice”, iar decizia va fi luată în ultima decadă a lunii ianuarie.

“Nu excludem niciun scenariu care va rezulta în urma unei analize făcute responsabil și profesionist”, a spus ministrul Educației.

Întrebat dacă este posibilă redeschiderea școlilor în zonele unde rata de infectare este mică, de exemplu sub 1,5 la mie, Cîmpeanu a spus că acesta este unul dintre scenariile analizate.

Potrivit acestuia, scenariile analizate sunt:
reîntoarcerea la școală cu prioritate a elevilor de grădiniță și a celor din învățământul primar
redeschiderea școlilor cu prioritate în zonele unde rata de infectare este mai scăzută
reîntoarcerea la școală cu prioritate a elevilor care susțin examene naționale
redeschiderea tuturor școlilor.

HotNews

Vezi si

Copii, alcool, tineri, bere

35% dintre români consideră firesc consumul de alcool de către copii

 Mai mult de o treime dintre români consideră firesc consumul de alcool de către copii, …