Tuesday , May 11 2021

Premierul Cîțu: “Restricțiile se aplică de duminică, 28 martie”

Premierul Florin Cîțu a transmis vineri, referitor la măsurile anunțate de CNSU, că acestea vor fi publicate în Monitorul Oficial, însă având în vedere timpul scurt, vor fi aplicate de duminică, 28 martie.

“Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri
Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a scris premierul Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat joi că în localitățile în care incidența cazurilor de COVID-19 este peste 4 la mie în ultimele 14 zile, în weekend – vineri, sâmbătă, duminică – circulația este permisă doar până la ora 20.00. Dacă incidența depășește 7,5 la mie, circulația va fi până la ora 20.00 toată săptămâna. Magazinele se vor închide la ora 18:00, doar în week-end în localitățile cu incidență peste 4 și toată săptămâna unde incidența e peste 7,5.

Sălile de fitness vor avea activitatea suspendată când se depășește rata de 4 la mie într-o localitate. Asupra tuturor acestor măsuri se va reveni când incidența va scădea de la 4 la 3,5 la mie, respectiv de la 7,5 la 7 la mie.

Vezi si

Testare rapidă anti-COVID în farmacii, aprobată de Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat luni ordinul privind testarea în farmacii cu teste antigenice …