Thursday , July 25 2024

Premierul Ciolacu invită partidele la consultări privind data alegerilor prezidențiale

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că de luni îi va invita pe liderii partidelor politice să discute despre calendarul alegerilor prezidenţiale, argumentând că “ţopăiala” pe această temă afectează încrederea între parteneri şi trebuie să înceteze.

“Mă bucur că, până acum, actul guvernamental nu a fost afectat de tensiunile politice, nici măcar în campania electorală care tocmai s-a încheiat, pentru că am înţeles cu toţii că acest guvern nu este al coaliţiei sau al vreunui partid politic, este Guvernul României. Toţi cei de aici, indiferent de partidul din care facem parte, avem o responsabilitate uriaşă de a asigura stabilitatea acestei ţări, iar acest lucru înseamnă inclusiv să îţi respecţi angajamentul. Nu este vorba de un termen sau altul pentru desfăşurarea alegerilor, este vorba de încredere. Ţopăiala pe calendar afectează această încredere între parteneri şi, din punctul meu de vedere, trebuie să înceteze”, a declarat premierul, vineri dimineaţa, în debutul şedinţei de Guvern, relatează Agerpres.

El a anunţat consultări cu partidele începând de luni, “aceasta fiind abordarea corectă”, şi nu “schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu iniţieze un act normativ”, cu referire probabil la ministrul Cătălin Predoiu.

“Ca premier al României am obligaţia de a nu favoriza un partid sau o coaliţie. Astăzi, practic, ieşim din calendarul electoral stabilit anterior, fiind ultima zi în care putem promova HG-ul de stabilire a datei alegerilor convenită pe 15 septembrie. De aceea, de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice, pentru a stabili împreună calendarul alegerilor. Aceasta este abordarea corectă, şi nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu iniţieze un act normativ convenit anterior. Nu voi răspunde provocărilor de a declanşa o criză guvernamentală şi instabilitate în România”, a punctat premierul Marcel Ciolacu, conform sursei citate.

Vezi si

 3 drone rusești au intrat noaptea trecută în România

Forțele ucrainene au distrus 25 de drone rusești de atac din cele 38 lansate peste …