Monday , January 17 2022

Premierul cere demisia directorului CNAIR pentru ca inca mai sunt drumuri inchise. Ministrul de Interne solicita demisia prefectului de Giurgiu

grindeanu1

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat sambata ca va cere demisia sefului companiei de drumuri din cauza ca la multe ore dupa incheierea codului portocaliu de viscol inca mai sunt drumuri nationale inchise.
Potrivit centrului Infotrafic al Politiei, sambata la ora 13.15 erau inchise 23 de drumuri nationale si A2 si A4.
Grindeanu a fost la ministerul transporturilor pentru o intalnire cu ministrul Razvan Cuc si a spus ca va cere demisia lui Catalin Homor, directorul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru ca este inadmisibil ca la 14 ore dupa ridicarea codului portocaliu sa avem situatii de acest tip”.
Premierul a spus ca i-a solicitat lui Cuc sa trimita corpul de control al ministerului la CNAIR si sa ia toate masurile legale de demitere a lui Homor pentru modul deficitar de gestionare a operatiunilor de deszapezire.
Grindeanu a acuzat si situatia stocurilor de materiale de deszapezire spunand ca sunt „foarte multe stocuri de sare” si mai putine de nisip.
Minsitrul de interne, Carmen Dan, care l-a insotit pe Grindeanu in vizita de la ministerul transporturilor a spus si ea ca este „nepermis” ca dupa atatea ore sa nu fie reluata circulatia pe drumurile nationale.
Aceasta situatie a fost un test pentru toate autoritatile, a declarat ea, adaugand ca va cere demisia prefectului de Giurgiu care in urma cu doua zile nu i-a raspuns timp de trei ore la telefon.
In privinta situatie drumurilor, ea a apreciat ca „avem o problema pe acest segment”, precizand ca 128 de persoane sunt in statiile peco de pe autostrada, acestea fiind pe cale sa fie evacuate.
HotNews

Vezi si

Peste 8.000 de noi infectări și 17 decese COVID în ultimele 24 de ore în România

Autoritățile au anunțat luni, 17 ianuarie, 8.118 cazuri de persoane infectate cu coronavirus, depistate în …