Friday , August 19 2022

Premieră mondială: Franța ar putea introduce taxa pe smartphone-uri și tablete

tableta

Guvernul de la Paris analizează introducerea unei noi taxe, pe smartphone-uri şi tablete, pentru a obţine venituri de milioane de euro destinate susţinerii culturii franceze în mediul digital.
Propunerea prevede o taxă de 1% la vânzarea de dispozitive de navigare pe internet, ţintind companii precum Google, Apple şi Amazon.
Taxa ar aduce circa 86 de milioane de euro pe an la buget, bani care ar urma să fie folosiţi pentru a sprijini crearea de conţinut cultural francez.
Propunerea se încadrează în politica Parisului de protejare a industriilor locale de muzică şi cinema, dar şi a altor sectoare de creaţie, în faţa concurenţei străine, în multe cazuri americane, notează Huffington Post.
Guvernul va discuta cu personalităţi marcante ale culturii franceze în următoarele săptămâni, înainte de a lua o decizie în privinţa taxei.
Comisia care a propus taxa a recomandat şi reducerea amenzilor pentru piraterie online. Astfel, amenzile ar trebui diminuate de la un maxim de 1.500 de euro în prezent la 60 de euro, sumă care ar putea să crească pentru cei care încalcă repetat legea.
De asemenea, conexiunile de internet ale persoanelor vinovate de piraterie nu ar mai trebui întrerupte.
Raportul include 75 de propuneri, inclusiv pentru desfiinţarea agenţiei Hadopi, responsabilă în Franţa cu monitorizarea şi aplicarea legislaţiei privind copyright-ul.

Vezi si

Rusia ar putea pregăti o provocare la centrala de la Zaporojie. Ocupanții ruși și-au luat brusc o zi liberă

Rusia ar putea pregăti o provocare pentru vineri la centrala nucleară din Zaporojie, situată în …