Pregătiri pentru MCV. Lazăr, Kovesi și Ghena, la Ministerul Justiției

reportersite
07 septembrie 2017, 11:14

lazar-toader-kovesiSistemul judiciar din România se pregăteşte de o nouă evaluare a Comisiei Europene. Subiectul este dezbătut azi de oficiali de la Ministerul Justiţiei, DNA, Parchetul General, CSM şi ANI.

La Ministerul Justiției au ajuns procurorul general Augustin Lazăr, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și președintele CSM, Mariana Ghena, pentru o ședință premergătoare sosirii în România a comisiei MCV.

„Noi ne-am pregătit. Vedem care vor fi celelalte puncte de vedere”, a spus șefa CSM, la sosirea la Ministerul Justiției.

Mariana Ghena a mai spus că CSM a îndeplinit „în mare măsură” aspectele din ultimul raport privind justiția.

Ea a evitat să se pronunțe asupra efectelor pe care le-ar putea avea modificările propuse la legile justiției în următorul raport MCV: „Suntem în procedura de consultare, mai departe în procedura de analizare a avizului cu privire la pachetul de legi. Nu pot să comentez”.

„Vom face o analiză a progreselor înregistrate în materie de MCV. Urmează să primim vizita experților europeni, e important să știm care sunt progresele realizate”, a spus și procurorul general Augustin Lazăr.

digi24.ro