Monday , December 4 2023

Pregătiri MILITARE în sud-estul României. Peste trei mii de soldaţi, MOBILIZAŢI

NATO

Exerciţii militare de amploare au loc în aceste zile în ţara noastră. Peste trei mii de militari români şi străini fac exerciţii în bazele de instruire din Galaţi şi Constanţa. Acţiunea face parte dintr-o serie de activităţi de instruire comună a ţărilor membre NATO.
Peste trei mii de soldaţi din garnizoanele Buzau, Focşani, Brăila şi Galaţi au fost chemaţi de Ministrul Apărării, Mircea Duşa, la un exercţiu de alarmare. De asemenea, au fost dislocate pentru exerciţiu peste 500 de vehicule militare.
“Vreau sa ii felicit pe toti militarii care au fost alarmati si pe toti comandantii lor pentru modul in care au actionat. Sunt foarte multumit de capacitatea operativa si de felul in care s-au prezentat la acest exercitiu. O armata bine pregatita si instruita se mentine prin exercitiu de pregatire”, a declarat ministrul Mircea Duşa.
Ministrul Apărării a vorbit şi despre răniţii din Ucraina care vor fi aduşi şi trataţi în România: “Urmează, pe cale diplomatică, sa rezolvăm problema actelor de identitate ale răniţilor şi sa ii aducem in Romania. Zece persoane au fost pregatite pentru a fi duse in spitalul militar si alte spitale”.
Militarii vor ramane în poligonul Smârdan până la sfârşitul lunii. Împreună cu colegii lor din Marea Britanie, SUA şi Republica Moldova, militarii români vor participa la un amplu exercitiu international.

Vezi si

Sondaj INSCOP: AUR, la 0,6% de PNL. PSD trece de 30%, iar partidul lui Șoșoacă ar intra în parlament

PSD ar obţine 30,2% din voturi, PNL – 20,1%, AUR – 19,5%, iar partidul Dianei …

One comment

  1. Oare participa si “marii strategi ” generalii : Ilie Nastase, Puiu Iordanescu si Cornel Dinu ? Puiu a si mobilizat cca 80.000 popi si calugari cu iconitzele aferente.