Friday , May 24 2024

Prefectul de Neamţ a dat aviz favorabil privind eliberarea din funcţie a şefului IPJ Neamţ

Aurelian Soric, seful Inspectoratului de Politie Neamt
Prefectul de Neamţ, Mihai Archip, a dat aviz favorabil luni solicitării IGPR de eliberare din funcţie a şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, Aurelian Vasea Şoric, aviz care este consultativ.
Prefectul de Neamţ a declarat luni pentru MEDIAFAX că Inspectoratul General al Poliţiei Române i-a solicitat un aviz în privinţa unei eventuale eliberări din funcţie a şefului IPJ Neamţ, Aurelian Şoric.
“Mi s-a cerut avizul, pe care l-am dat. Este un aviz consultativ”, a spus Archip.
Acesta a adăugat că avizul respectiv nu presupune o demitere iminentă a şefului IPJ Neamţ, menţionând că decizia în acest sens va aparţine ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.
“E o acţiune premergătoare (n.r. – avizul său consultativ) luării unei decizii. Este posibil să nu fie nicio decizie”, a mai spus prefectul judeţului Neamţ.
Şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, chestor şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, a propus ministrului de Interne, Traian Igaş, schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Neamţ, comisar-şef Aurelian Vasea Şoric, pentru management defectuos, în urma asasinatului din 14 noiembrie.
Cererea de destituire lui Şoric a venit ca urmare a faptului că presa locală a relatat că inspectorul şef Şoric ar avea o relaţie de amiciţie cu fraţii Mararu.
Comisarul Şoric ar fi achiziţionat terenul pe care şi-a construit casa de la familia Mararu, devenind astfel vecini, relata presa. Mai mult, nota presa, soţia lui Şoric, notar de profesie, ar fi autentificat contracte de vânzare-cumpărare de locuinţe, după ce localnici ar fi împrumutat bani cu camătă de la Mararu, iar pentru nu reuşeau să-şi achite datoriile îşi pierdeau bunurile.
Verificările Corpului de control al ministrului Administraţiei şi Internelor au început la Piatra Neamţ după ce şeful Poliţiei Judeţene, comisarul şef Aurelian Vasea Şoric, a fost acuzat că ar “pactiza” cu lumea interlopă.
Într-o conferinţă de presă susţinută în 16 noiembrie, Şoric a lansat acuzaţii grave asupra magistraţilor, susţinând că sunt şi procurori care dau bani cu camătă şi la adresa lucrătorilor din serviciile secrete care nu şi-au făcut treaba şi nu l-au monitorizat pe Cristian Chilat – presupusul asasin al lui Gheorghiţă Mararu, membru al lumii interlope locale.
Aurelian Şoric a susţinut, referitor la acuzaţiile potrivit cărora ar avea legături cu gruparea Mararu, că nu a avut nicio legătură cu familia Mararu spunând, cu ochii înlăcrimaţi, că presa îşi bate joc de familia sa.

Vezi si

Român arestat de DIICOT pentru trădare în favoarea Rusiei, după ce ar fi filmat un convoi militar și ar fi transmis rușilor video și informații 

Reținut inițial de procurorii DIICOT, un tânăr a fost arestat joi, 22 martie, pentru 30 …