Wednesday , December 7 2022

Preda anunţă “nişte surprize” în PDL


Într-o postare pe blogul personal, europarlamentarul PDL Cristian Preda (foto) anunţă “nişte surprize” în rândul formaţiunii din care face parte, în condiţiile în care duminică se reiau discuţiile în comisia de statut, pe marginea propunerilor făcute de el şi de Monica Macovei şi îmbrăţişate, mai apoi, şi de Sever Voinescu.
S-ar putea ca nişte surprize să apară la PDL, pentru că duminică se reiau discuţiile în comisia de statut, pe marginea propunerilor făcute de mine şi Monica Macovei acum un an. Am retransmis acum două săptămâni colegilor noştri aceste propuneri, care sunt acum asumate şi de Sever Voinescu”, scrie Cristian Preda, pe blogul personal.
Printre măsurile de reformare a partidului, Cristian Preda susţinea, împreună cu Monica Macovei, o serie de propuneri legate de politica de resurse umane, promovare, modul în care se fac numirile în funcţii, dar şi de clarificarea relaţiei dintre politică şi mediul de afaceri.
Monica Macovei a mai spus că ar fi “minunat” să existe o platformă în PDL care să cuprindă şi conceptul de integritate. În acest context europarlamentara l-a atacat pe Gheorghe Falcă pe care l-a identificat drept cel mai vehement oponent al propunerilor sale de modificare a statului partidului care vizau introducerea interdicţiei de a avea funcţii în partid şi în stat pentru cei trimişi în judecată.
Astfel, una dintre măsurile de reformare a formaţiunii, gândită sub aspectul promovării, propunea înlocuirea trandafirului din sigla PDL, considerat ca fiind prea “socialist” şi, prin urmare, contradictoriu cu familia populară din care formaţiunea face parte, cu un măr, apreciat ca un semn de “sănătate şi simpatie”.
“Nu văd nicio problemă cu denumirea partidului, e bine să rămână si termenul de democrat, şi cel de liberal, nu este nicio problemă în privinţa culorii, e foarte bine că este portocalie, însă sigla creează într-adevăr nişte discuţii, trandafirul fiind un simbol socialist. Voi propune partidului, ca siglă, un măr, pentru că e un semn de sănătate, de deschidere, de simpatie şi e un fruct pentru toată lumea. Oricine poate să mănânce un măr”, explica Preda.
Mai mult, în momentul avansării ideii introducerii acestui suflu nou în rândul formaţiunii, europarlamentarul susţinea că PDL are nevoie şi de o clarificare doctrinară, iar relaţia dintre aleşii locali şi conducerea centrală a PDL ar trebui să fie revizuită.
De asemenea, Preda aprecia că PDL are nevoie şi de oameni noi, “care să îşi spună părerea şi să fie luaţi în seamă”.
Nu doar Preda şi Macovei au avut, însă, idei de reformare a partidului. Astfel, “în semn de solidaritate maximă” cu cei cărora le cer sacrficii în perioada de criză, Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, propunea BPN al PDL să-i oblige pe toţi democrat-liberalii care ocupă funcţii publice şi derulează în acelaşi timp afaceri să opteze între cele două activităţi. În scurt timp, Colegiul Director al PDL a validat propunerea ministerială, fapt ce a stârnit adevărate “furii” în partid. (realitatea.net)

Vezi si

Cancelarul Austriei anunță din nou că se opune intrării României în Schengen, cu 2 zile înainte de Consiliul JAI

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, din nou, că Austria se opune integrării României …