Wednesday , December 7 2022

Povestea emotionanta a unei romance la Roma: " adoptata" de o italianca impreuna cu bebelusul ei

spitalul umberto I

Odiseea unei românce de 20 de ani a impresionat atât Primăria Romei, cât şi comunitatea românească şi pe italieni. Ignorată timp de patru ore într-un spital din Roma, fiind pe cale să nască, ea a fost ajutată de o italiancă, care practic a adoptat-o pe ea şi pe nou-născut, informează cotidianul Il Messaggero.
‘Suntem aproape de mamă şi de micuţ, ambii pot conta pe sprijinul nostru. Dacă doreşte, tânăra mamă şi copilul ei pot fi incluse în programul de asistenţă pentru structurile de tip familial, sau în cazul în care ar vrea să se întoarcă în România, ar putea fi ajutată prin programul de repatriere’, a declarat viceprimarul Romei, Sveva Belviso.
Maria, care nu vorbeşte italiana, era pe atunci însărcinată în luna a noua. S-a dus la spital crezând că se află într-o cameră de urgenţă. A aşteptat patru ore ca un medic să o consulte, dar nimeni nu s-a apropiat de ea. Italianca Letizia Pietrangeli, de 48 de ani, o simplă angajată la Roma, se afla în sala de aşteptare a secţiei de ginecologie a spitalului Umberto I pentru o consultaţie de rutină.
‘Am văzut-o pe acea tânără disperată, gravidă şi am încercat să o ajut’, a spus ea.
Maria era epuizată, a ajuns la spital după un drum lung, dintr-un oraş din sud. Venise în vacanţă în Italia cu prietenul ei, care a dispărut după câteva zile. Nu mai avea decât câţiva euro şi biletul fostului iubit: ‘Întoarce-te singură în România’. Tânăra a luat trenul, dar s-a simţit rău şi a ajuns la spital ajutată de un şofer de taxi.
Aceasta nu este numai povestea Mariei, scrie Il Messaggero, ci şi povestea unei  mame (Letizia este divorţată cu un copil) care a apărat viaţa altei mame.
În sala de aşteptare Letizia a strigat, a căutat un medic. ‘Mi-au spus să merg la camera de urgenţă deoarece pentru vizita la ginecologie era nevoie de programare şi trimitere. La camera de urgenţă o asistentă a crezut că vroiam să trecem peste rând, dar Maria se simţea cu adevărat rău”, a povestit Letrizia.
Consultată de medic, Maria a fost imediat internată. Letizia le-a lăsat numărul de celular asistentelor, care au insistat cu întrebările dacă este o rudă. Informată după câteva zile că Maria naşte, a lăsat totul şi a alergat la spital, pentru a nu o lăsa singură şi a asistat la naştere.
Între timp, legea şi-a urmat cursul. A venit asistentul social, deoarece Maria nu avea bani, nici casă şi nici loc de muncă. Tânăra era îngrozită că i se putea lua copilul.
Letizia a semnat documentele pentru ieşirea ei din spital, a vorbit cu asistentul social, practic a adoptat-o pe Maria şi copilul ei şi i-a luat acasă.
‘Nu am putut rămâne indiferentă. Am vrut să-i ofer cel puţin un acoperiş deasupra capului’, a spus ea. Acum, lucrul cel mai urgent este activarea procedurii pentru a i se repartiza un medic care să o aibă în îngrijire’, a spus Letizia.
Povestea a impresionat un cuplu de români prieteni cu Letizia, care a făcut colectă pentru a cumpăra lapte şi scutece. Cinzia Bernardi a scris o scrisoare ziarului Il Messaggero pentru a dona haine şi accesorii de bebeluş, cerând şi altor membri ai familiei şi prieteni să ajute. (Agerpres)
 

Vezi si

Cancelarul Austriei anunță din nou că se opune intrării României în Schengen, cu 2 zile înainte de Consiliul JAI

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, din nou, că Austria se opune integrării României …