Sunday , January 29 2023

Poșta Română vrea să cumpere 7.000 de PDA-uri și 8.600 de imprimante mobile

Poșta Română a demarat procedurile pentru achiziția a 7.000 de PDA-uri (dispozitive portabile folosite pentru a citi carduri, a procesa plati sau a colecta date), 7.000 de abonamente de date mobile și 8.600 de imprimante mobile, toate acestea urmând să ajungă la angajații poștali din toată țara.


Potrivit unui comunicat citat de Agerpres, memorandumul aprobat de Guvern în luna aprilie a anului 2022 privind implementarea strategiei de dezvoltare și diversificare economică a Companiei Naționale “Poșta Română” prevede modernizarea Poștei prin digitalizarea, automatizarea, robotizarea și tehnologizarea (D.A.R.T.) infrastructurii Companiei, dotând rețeaua poștală cu terminale, imprimante, mijloace de transport cu emisii reduse și cutii poștale digitale.
“Această achiziție este esențială modernizării Poștei Române. Fiecare curier poștal va putea oferi servicii de care clienții anului 2023 au nevoie și va utiliza dispozitive inteligente și rapide, pentru a diminua timpul petrecut cu activități repetitive. Pentru transparență deplină, comunicăm toate specificațiile tehnice inclusiv în acest comunicat de presă, dar și pe website-ul companiei. Cu fiecare proiect suntem cu un pas mai aproape de Poșta viitorului și suntem determinați să transformăm această Companie într-un partener de încredere pentru toți românii”, a declarat Valentin Ştefan, Directorul General al Companiei Naționale Poșta Română.
Poșta Română va demara achiziția acestor dispozitive care au costuri mici de operare, sunt versatile, simplu de folosit și au durată lungă de viață, în următoarele zile. Astfel, luni, 16 ianuarie 2023, după ora 14:00, Compania va publica pe website-ul Companiei documentația descriptivă cu privire la achiziția noii tehnologii și va evalua ofertele primite până la data de 19 ianuarie 2023.
Operatorii economici vor putea descărca toată documentația necesară participării la licitație accesând secțiunea “Anunțuri și licitații publice – Proceduri în desfășurare” de pe website-ul Poștei Române, prin următorul link: https://www.posta-romana.ro/a909/anunturi-si-licitatii-publice/proceduri-in-desfasurare.html
Poșta Română este liderul de piață în sectorul serviciilor poștale și deservește aproximativ 19 milioane de români, printr-o rețea extinsă de 5.500 de oficii poștale.
În prezent, compania se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (93,52% din pachetul de acțiuni) și Fondul Proprietatea (6,48%). (Agerpres)

Vezi si

Lista drumuri naționale închise din cauza vremii

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă după-amiază că încă două drumuri naționale au fost închise din …