Sunday , February 5 2023

Posibil atac terorist la Paris. Atacatorul a fost împuşcat mortal de poliţie

UPDATE: Cel puţin o persoană a fost ucisă în atacul cu cuţit comis vineri la Villejuif, oraş situat la periferia Parisului, de către un individ care a fost ulterior împuşcat mortal de poliţie, relatează agenţiile internaţionale de presă. Alte două persoane sunt grav rănite în urma atacului, identitatea şi motivaţia autorului nefiind deocamdată cunoscute. Atacatorul a înjunghiat mai mulţi trecători în parcul Altos de Bruyeres şi apoi a fugit către un centru comercial din oraşul L’Hay-les-Roses cu intenţia de a înjunghia şi alte persoane, potrivit primarului acestei localităţi, Vincent Jeanbrun. Acolo a avut loc intervenţia poliţiei, care a tras asupra atacatorului, împuşcându-l mortal.

Un bărbat a înjunghiat mai mulţi trecători în apropierea unui parc din Paris înainte de a fi împuşcat mortal de poliţişti, relatează BBC.

Atacul s-a petrecut în zona Villejuif, la 7 kilometri de centrul capitalei franceze. Patru oameni ar fi fost înjunghiaţi, iar doi dintre ei ar fi murit la scurt timp.

Atacatorul a fost urmărit de poliţie şi apoi împuşcat la mică distanţă de locul unde s-a petrecut atacul. Există suspiciunea că individul ar fi purtat şi o vestă explozivă, însă acest detaliu nu a fost confirmat de autorităţi.

Sute de agenţi de poliţie au fost mobilizaţi la faţa locului, unde este aşteptat şi Laurent Nunez, secretar de stat în Ministerul francez de Interne.

Prefectura regională a recomandat evitarea zonei, precizând că este în curs o intervenţie a forţelor de ordine. La locul incidentului a sosit şi o echipă pirotehnică, iar Autostrada A6B a fost blocată.

Poliţia avertizează oamenii să stea departe de zona parcului Haute-Bruyeres, locul unde a avut loc atacul.

digi24.ro

Vezi si

Doi copii împreună cu tații lor şi un câine, salvați dintr-o mașină blocată în zăpada de peste un metru din Munții Sebeșului

Doi bărbaţi şi doi copii, însoţiţi de un câine, au rămas blocaţi în zăpadă de …