Friday , September 30 2022

Popularitatea lui Trump e in cadere libera. A ajuns la 37%

Rata de popularitate a presedintelui american Donald Trump a scazut la 37%, un nou minim pentru liderul de la Casa Alba, care pierde in mare viteza simpatia electoratului.
trump1

Un sondaj realizat de Universitatea Quinnipiac pe 1.056 de votanti de pe intreg teritoriul SUA a aratat ca Trump se bucura de din ce in ce mai putina aprobare din partea barbatilor republicani care nu sunt de culoare – exact cei care l-au ajutat sa obtina victoria in alegerile de anul trecut, arata Business Insider.
In randul votantilor republicani, cei care il dezaproba au ajuns intr-o proportie de 14% (de la 5%, cat arata un sondaj realizat de aceeasi universitate in urma cu doua saptamani).
In randul celor care l-au votat in cea mai mare proportie pe Trump – barbati caucazieni – se observa cea mai mare nemultumire, spun cei care au realizat sondajul. Doar 43% dintre barbati, in general, mai sunt de acord cu deciziile sale, fata de 49%, in urma cu doua saptamani. Iar din randul populatiei caucaziene numai 44% il mai aproba, fata de 49%.
“Cel mai alarmant pentru presedintele Donald Trump e ca grupul demografic care i-a oferit sprijinul – republicani, caucazieni, mai ales barbati si cei fara facultate – incepe sa aiba dubii”, explica una dintre persoanele implicate in realizarea sondajului, Tim Malloy.
Majoritatea celor chestionati, 70%, nu crede in acuzele lui Trump vizavi de Obama, care ar fi pus sa-i fie inregistrate telefoanele inainte de alegeri.
Administratia Trump continua sa-si sustina (fara dovezi) acuzatiile, chiar daca directorul FBI, James Comey, a spus Congresului luni ca FBI “nu are informatii” ca asa au stat lucrurile.
73% dintre cei chestionati cred ca Trump si administratia sa fac afirmatii fara dovezi “foarte des” sau “oarecum frecvent”.
Sondajul a mai aratat ca 60% dintre respondenti cred ca Trump e mincinos (fata de 55% la sondajul din 7 martie), iar 57% afirma ca nu cred ca presedintelui ii pasa de americanul de rand.
Despre astfel de sondaje Trump spune ca sunt “false”. Asa s-a intamplat in februarie, cand un sondaj arata ca Trump este presedintele cu cea mai mica rata a popularitatii din istoria moderna la o luna de la instalarea la Casa Alba.
ziare.com

Vezi si

Alexandru Arșinel va fi înmormântat duminică, la Cimitirul Bellu din București

Sicriul cu trupul actorului Alexandru Arşinel a fost depus, vineri, în foaierul Teatrului de Revistă …