Saturday , December 10 2022

Ponta solicită demisia lui Severin din Parlamentul European şi din PSD

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat că Adrian Severin trebuie să-şi dea demisia din Parlamentul European, dar şi din PSD. În cazul în care europarlamentarul nu va demisiona, Ponta a anunţat că va demara demersurile pentru excluderea din partid. Adrian Severin refuză să demisioneze din PSD şi din Parlamentul European şi spune că nu este dispus că fie sacrificat.
„Lucrurile sunt clare, domnul Severin a greşit în activitatea dânsului şi trebuie să-şi asume responsabilitatea politică”, a declarat Victor Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă.
Adrian Severin spune însă că nu intenţionează să demisioneze din PE şi că va rămâne un social-democrat independent. Europarlamentarul a adăugat că, până în momentul în care o investigaţie va face posibilă descoperirea adevărului, se autosuspendă din PSD.
„Domnul Ponta a tras concluzii pe baza lecturii ziarelor”, consideră Severin. „Eu cer o ancheta echitabilă din partea unor instituţii judiciare. Restul, despre demisii date peste noapte, mie mi se pare că nu reprezintă o soluţie serioasă”, a mai menţionat europarlamentarul.
Adrian Severin  este implicat într-un scandal de corupţie, după ce jurnaliştii Sunday Times au făcut publică o înregistrare în care europarlamentarul român cere bani pentru promovarea unui amenament.
Adrian Severin a anunţat că nu demisionează din Parlamentul European, el retrăgându-se doar din grupul socialiştilor. E singurul dintre cei trei eurodeputaţi implicaţi în scandal care nu demisionează, cu toate că liderii de la Bruxelles se aşteptau ca europarlamentarul român să facă acelaşi gest ca şi ceilalţi doi politicieni.
Adrian Severin se consideră victima unei înscenări şi acuză ziarul care a condus ancheta, Sunday Times, că ar fi unul de scandal. Severin s-a autosuspendat din conducerea PSD.
Agenţia Naţională de Integritate verifică averea europarlamentarului Adrian Severin. Europarlamentarul Adrian Severin are în conturi echivalentul a aproape un milion de euro. Potrivit declaraţiei de avere completate în octombrie anul  trecut, a decontat la Parlamentul European diurnă şi transport de aproape 100 de mii de euro şi cheltuieli cu secretariatul de peste 200.000 de euro.

Vezi si

Premierul Ciucă: Nivelul relațiilor cu Austria va scădea la nivel de însărcinat cu afaceri, după rechemarea ambasadorului de la Viena

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că relațiile bilaterale dintre România și Austria au fost …