Tuesday , October 4 2022

Ponta si Basescu s-au inteles: Presedintele va valida noul guvern in aceasta seara

basescu

Azi, după ceremonia de învestire a lui Oprea am avut o nouă discuţie cu premierul. Am ajuns la un acorc care constă în următoarele: Guvernul îşi va asuma răspunderea pe un nou program, eu voi valida azi miniştrii care au trecut ieri prin Parlament.
Sesizarea făcută de parlamentarii PDL şi PMP va continua să producă efecte dacă n-o retrag ei. Mi se pare foarte important ca în această situaţie CCR să se pronunţe.
Avem o situaţie nouă, în care un partid pleacă, PNL, şi vine altul la guvernare, UDMR. E imp ca CCR să se pronunţe, mai ales că parlamentarii PDL şi PMP au solicitat acelaşi lucru care a fost şi o exigenţă a mea în relaţia cu premierul.
Sper ca lucrurile să se finalizeze aşa cum am fost de acord.
Dacă nu ajungeam la un acord, era o prelungire a guvernului cu foarte mulţi interimari. România are un guvern, nu avem o criză guvernamentală. Însă suntem într-o situaţie indedită prin aceea că avem miniştri trecuţi prin Parlament şi, în acelaşi timp, menţimen interimari. Acesta este ineditul.
Dacă sâmbără CCR va constata că trebuie să fie un program de guvernare nou, procesul ar fi durat foarte mult pentru că obliga la aşteptare.
 
 

Vezi si

Două dosare penale în cazul deputatului Bălășoiu: de act sexual cu un minor și de viol

Procurorii Parchetului General s-au autosesizat şi au început urmărirea penală in rem pentru act sexual …