Friday , September 30 2022

Ponta se spala pe maini: PNL va nominaliza maine noul ministru al Justitiei

antonescu

PNL îşi va asuma în continuare Ministerul Justiţiei, decizia finală în privinţa propunerii pe care liberalii i-o vor face premierului urmând să fie luată Biroului Politic Naţional al partidului. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că îi este “neclar” ce s-a îmtâmplat la CSM la şedinţa la care a luat parte premierul Victor Ponta, că aşteaptă clarificări de la acesta, iar decizia în ceea ce priveşte persoana care va ocupa poziţia de ministru al Justiţiei va fi luată miercuri.
Întrebat cum vede cele petrecute la şedinţa CSM unde a luat parte premierul Victor Ponta pe subiectul propunerilor privind procurorii şefi ai Parchetului şi DNA, liderul PNL a răspuns: “Văd neclar, aştept clarificări, probabil că premierul le va da”.
Antonescu a respins varianta unui “troc” în USL în ceea ce priveşte ministerele coordonate de reprezentanţii PSD sau PNL şi negat varianta cedării Ministerului Justiţiei.
“Nu s-a pus niciodată problema asta. Am precizat de ieri şi am spus că, dacă premierul va face numirile la Parchete, în calitate de ministru al Justiţiei, şi dna Kovesi va figura printre ele, este posibil să luăm în discuţie ca PNL să renunţe la Ministerul Justiţiei. Nu a fost vorba de troc, de purcoaie de bani sau de compensaţii. Am grăbit puţin şedinţa Biroului Politic Central al PNL şi cum premierul, nereuşind să rezolve în urgenţă cazul privind numirea procurorilor, are nevoie de cineva la Ministerul Justiţiei, şi mâine la acest Birou Politic vom face şi propuneri, vom lua şi decizii pentru a desemna un candidat de ministru”, a mai spus Antonescu.

Vezi si

Guvernul prelungește compensarea prețurilor la carburanți

Premierul Nicolae Ciucă anunță că Executivul va prelungi, joi, perioada în care prețurile la carburanți …