Tuesday , August 16 2022

Ponta: România susţine în totalitate toate deciziile UE şi NATO privind Ucraina, inclusiv sancţiuni

ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că România susţine în totalitate şi va aplica toate deciziile UE şi NATO privind Ucraina, inclusiv sancţiuni.
“Astăzi, ministrul de Externe, domnul Corlăţean, este la Bruxelles cu o poziţie foarte clară a Guvernului României, şi anume România susţine în totalitate, şi aplică, şi este solidară cu toate deciziile care se iau la nivelul Uniunii Europene şi la nivelul alianţei Nord-Atlantice. Deci, tot ceea ce se decide astăzi la Burxelles, că facem împreună cu partenerul strategic SUA şi cu UE facem. Dacă e vorba de sancţiuni, dacă e vorba de orice măsură prin care să se oprească violenţele, România este un partener fidel şi foarte hotărât din acest punct de vedere, lucru pe care l-am spus tot timpul şi lucru pe care şi preşedintele Băsescu şi eu, ca prim-ministru, şi Parlamentul, dacă va fi întrebat, vorbim cu o singură voce: suntem de acord toţi cu acest lucru”, a declarat premierul Victor Ponta, referindu-se la Ucraina.
Preşedintele Traian Băsescu reia apelul la adresa preşedintelui Ucrainei, Viktor Ianukovici, de a nu folosi Armata împotriva protestelor, şi, de asemenea, la liderii opoziţiei, să se delimiteze de elementele radicale violente, soluţia fiind satisfacerea revendicărilor opoziţiei şi anticipatele.
“România condamnă folosirea disproporţionată a forţei împotriva populaţiei şi respinge utilizarea violenţei pentru atingerea obiectivelor politice”, se precizează în apelul şefului statului, citat într-un comunicat al Preşedinţiei.
 
 

Vezi si

Pompierii români intervin în Franța pentru stingerea incendiilor la sud de Bordeaux (FOTO)

Misiunea pompierilor români în Franța continuă, iar luni intervin pentru stingerea incendiilor dîn zona Chapelle …