Saturday , October 8 2022

Ponta refuza sa deblocheze conturile TVR

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, duminică, în legătură cu situaţia financiară a TVR, că nu are în vedere deblocarea conturilor instituţiei de către Guvern, întrucât conducerea instituţiei trebuie să prezinte o soluţie pentru datoriile de 120 de milioane de euro.
Ponta a fost întrebat dacă Guvernul are în vedere, conform prevederilor Codului fiscal, deblocarea conturilor TVR, după ce acestea au fost blocate de către ANAF, ca urmare a datoriilor televiziunii publice. “Nu, TVR trebuie să îmi prezinte o soluţie mie şi cetăţenilor care dau bani la taxa de televiziune cum se reorganizează în viitor ca să nu producă acele datorii, sunt 120 de milioane de euro datorii, în condiţiile în care TVR este singura televiziune care beneficiază de taxă TV şi este singura televiziune care primeşte subvenţie de la buget pentru relee. Or, eu nu vreau să se schimbe o conducere pusă de PDL şi de Traian Băsescu cu o conducere pusă de USL sau de PSD (…) Nu vreau să fie nimeni de la USL la conducerea televiziunii”, a susţinut Ponta.
În plus, premierul a susţinut că TVR trebuie să aibă parte de acelaşi regim ca şi celelalte televiziuni private. “TVR primeşte bani de peste tot şi are cea mai mare pagubă, gândiţi-vă la o televiziune privată care avea 120 de milioane de euro pagubă, ce făcea? Intra în faliment, nu putem să facem regim separat”, a mai declarat Ponta.
Alexandru Lăzescu, preşedintele-director general al SRTV, a prezentat, joia trecută, într-o conferinţă de presă, cauzele care au făcut ca Televiziunea Română să aibă datorii acumulate – din 2005 până la sfârşitul lui 2011 – către bugetul de stat în valoare de 272.699.000 lei. Din cauza acestor datorii, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a blocat în totalitate conturile operaţionale ale Televiziunii Române.
Senatorul PDL Radu F. Alexandru a declarat, vineri, că îi cere premierului Victor Ponta “să-şi probeze buna credinţă şi respectul faţă de independenţa televiziunii publice şi să dea imediat o hotărâre de guvern” prin care să suspende pe următoarele şase luni sechestrul pus de ANAF.

Vezi si

Un bebeluș prematur aruncat de viu la Maternitatea Polizu a supraviețuit. ”A dat cu piciorul în sac și copilul a început să plângă”. Ginecologul care l-a declarat mort și l-a aruncat într-o tavă este anchetat

Tatăl unui copil născut prematur care a fost declarat mort la naştere şi ”aruncat într-o …