Monday , October 3 2022
Breaking News

Ponta, primul prezidentiabil care si-a depus canditura la presedintie

ponta

Prim-ministrul Victor Ponta si-a depus candidatura, miercuri, pentru alegerile prezidentiale, fiind primul candidat la presedintie care face acest lucru.
“Am emotii, pentru ca eu sper si imi doresc sa incheiem 25 de ani de tranzitie de la dictatura la o societate democratica, europeana, libera, o societate care sa fie din nou unita.
In primul rand, vreau sa facem toate schimbarile de care societatea romaneasca are nevoie. Sa schimbam in primul rand profilul presedintelui. In rest, cred ca avem nevoie de unitate.
Sunt extrem de emotionat la gandul ca, daca romanii vor decide asa pe 16 noiembrie, sunt presedintele care nu avea 18 ani in 1989 dar care va sarbatori 100 de ani de la Marea Unire si, in anul 2019, cand vom avea presedintia UE.
Sunt convins ca putem impreuna sa facem pace in Romania si sa construim dupa cat s-a distrus”, a declarat Victor Ponta, la sediul Biroului Electoral Central.
Acesta a precizat ca nu va fura nimeni alegerile, ci le va castiga cel care obtine “mai mult increderea romanilor”.
Intrebat daca si-a completat CV-ul, premierul a raspuns: “Am completat tot ce cere legea. Sunt candidatul care trebuie sa fie cel mai riguros in respectarea regulilor”.
De asemenea, prim-ministrul a facut din nou declaratii referitoare la Unire si la aderarea Moldovei la Uniunea Europeana.
“Voi vorbi despre Unire, chiar daca supar. (…) Impart cu dl prim-ministru Leanca acest obiectiv ca, in 2019, sa fie si dumnealui membru cu drepturi depline in UE”, a mai spus Victor Ponta.
Potrivit televiziunilor de stiri, pentru candidatura presedintelui PSD s-ar fi strans circa doua milioane de semnaturi.
Candidatura prim-ministrului Victor Ponta la alegerile prezidentiale, din partea PSD, a fost validata, vineri, in cadrul unui congres la care au participat 30.000 de persoane.

Vezi si

Ligia Deca este propusă de liberali pentru postul de ministru al Educației. Ea este consiliera lui Iohannis

Biroul Politic Național al PNL a decis, luni, prin vot, ca Ligia Deca să fie …