Saturday , June 15 2024

Ponta pierde in fata lui Basescu la Curtea Constitutionala

CCR

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu unanimitate, că nu există un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Preşedinţie, referitor la reprezentarea României la Consiliul European din iunie.
Premierul Victor Ponta a declarat, conform mediafax.ro, că a cerut Curţii Constituţionale să stabilească, pentru viitorul preşedinte şi viitorul prim-ministru, un cadru foarte clar de acţiune privind participarea la CE, pentru evitarea altor conflicte, şi să impună respectarea unei decizii deja emise de CC în acest sens.
Premierul Victor Ponta a mers, miercuri, la Curtea Constituţională pentru a-şi susţine punctul de vedere în cazul sesizării privind conflictul juridic de natură constituţională dintre Executiv şi Preşedinţie, referitor la reprezentarea României la Consiliul European din iunie.
Primul-ministru a sesizat, în 24 iunie, Curtea pentru a constata existența unui conflict juridic de natură constituțională între Guvern și președinte, generat de acțiunile concrete ale șefului statului prin care își arogă atribuții și competențe care, potrivit Constituției, aparțin Executivului.
Șefului Guvernului cerea CCR să stabilească faptul că președintele României trebuie să delege premierului atribuția de reprezentare a României la reuniunea Consiliului European din 26 iunie, potrivit agerpres.ro.
Ponta afirmă în sesizare că nu contestă dreptul președintelui de a reprezenta statul român la reuniunile Consiliului European, ci doar modul discreționar, arbitrar în care acesta a ales să colaboreze cu Parlamentul și Guvernul — chemat prin Constituție să garanteze obligațiile rezultate din actul aderării.
 
 

Vezi si

Doi frați români, împușcați la Girona, în Spania. Unul a murit, celălalt e în stare gravă

Doi români au fost împuşcaţi în Spania în plină stradă, sub ochii îngroziţi ai martorilor, …

error: