Monday , December 5 2022

Ponta: LIVIU VOINEA, propus VICEGUVERNATOR la BNR

liviu-voinea

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că PSD îl va susţine pe Liviu Voinea pentru funcţia de viceguvernator al BNR. “Sunt foarte mulţumit de activitatea lui Voinea la Ministerul Bugetului”, a declarat Victor Ponta. Pe de altă parte, Daniel Dăianu va fi transferat de la ASF la BNR.
Ministrul Bugetului, Liviu Voinea, şi secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Gheorghe Gherghina şi-au depus candidaturile pentru CA al BNR, în timp ce Nicolae Dănilă și Cristian Popa și le-au retras, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.
Sursele citate au mai arătat că Marian Sârbu candidează pentru un post de prim-vicepreşedinte la ASF.
“Sunt foarte mulţumit de activitatea lui Liviu Voinea la Ministerul Bugetului. O funcţie în board-ul BNR este însă foarte importantă şi sunt convins că îşi va face foarte bine treaba”, a declarat, luni, premierul Victor Ponta.
Liviu Voinea a confirmat chiar el că va pleca la Banca Naţională în octombrie dacă va primi votul pentru funcţia de viceguvernator al BNR. Propunerea PSD a venit chiar la dorinţa sa, a declarat ministrul delegat pentru Buget.
Însă plecarea sa şi a lui Gheorghe Ghergina către Banca Centrală ar fi un dezastru, zice fostul ministru de Finanţe Gheorghe Ialomniţianu, pentru că ar însemna ca Victor Ponta să se ocupe de bugetul ţării.
 
 

Vezi si

Parlamentul a votat revocarea lui Niculae Bădălău de la conducerea Curții de Conturi, după ce a fost arestat pentru dare de mită

Camera Deptaţilor şi Senatul s-au reunit luni, 5 decembrie, în şedinţă comună, pentru a vota …