Monday , January 17 2022

Ponta, la Bruxelles: Referendumul va fi organizat conform deciziei CCR

Referendumul va fi organizat conform deciziei Curţii Constituţionale, procedura urmând să fie reglementată de către Parlament, a declarat, la Bruxelles, premierul Victor Ponta, precizând că l-a asigurat în acest sens pe preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.
Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat la rândul său că valorile europene trebuie respectate de către toate statele membre ale Uniunii Europene, fără excepţie, şi este important ca la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu să fie asigurat cvorumul necesar, conform deciziei CCR.
Schultz s-a întâlnit, miercuri, la Bruxelles, cu premierul Victor Ponta pentru o discuţie la finalul căreia oficialul PE a precizat că şi-a exprimat temerile şi îngrijorările legate de situaţia politică din România. Martin Schulz a admis că discuţia din spatele uşilor închise cu premierul Victor Ponta nu a fost cea mai cordială dintre cele avute până acum.
“Am urmărit îndeaproape evenimentele din România. Nu i-am ascuns îngrijorarea în legătură cu evenimentele recente şi i-am transmis că nu ar trebui făcute modificări prin ordonanţe de urgenţă, ci prin reflecţie şi vot parlamentar”, a declarat Schulz.
Preşedintele Parlamentului European a subliniat că orice şef de Guvern din Uniunea Europeană trebuie să respecte standardele europene, “indiferent dacă îl cheamă Victor Ponta sau Angela Merkel”.
“I-am spus lui Victor Ponta că sunt foarte critic cu unele decizii luate de el. Am fost şocat şi de unele decizii de acum doi-trei ani ale preşedintelui Băsescu ce nu a vrut să desemneze un premier care să aibă susţinere parlamentară, (…) iar acum am avut aceeaşi poziţie când România este guvernată prin ordonanţe de urgenţă. Dublul standard este inacceptabil pentru mine”, a spus preşedintele PE.
Schulz a spus că solidaritatea ce-l leagă de Victor Ponta, amândoi fiind socialişti, nu îl poate împiedica să-şi spună deschis opiniile. “Victor Ponta este prietenul meu, dar trebuie să recunosc că discuţia din spatele uşilor închise nu a fost cea mai prietenoasă dintre cele avute până acum”, a adăugat Schulz.
Remarca acestuia a provocat şi un comentariu din partea lui Ponta.
“Domnul Schulz şi-a exprimat punctele de vedere, indiferent când guvernul era de dreapta sau de stânga şi sunt sigur că punctele sale de vedere sunt obiective”, a spus premierul român.

Vezi si

Peste 8.000 de noi infectări și 17 decese COVID în ultimele 24 de ore în România

Autoritățile au anunțat luni, 17 ianuarie, 8.118 cazuri de persoane infectate cu coronavirus, depistate în …