Sunday , September 25 2022

Ponta ii da replica lui Frunzaverde: "Declaratii iresponsabile. Avem bani de pensii, avem bani de salarii"

Victor Ponta îl avertizează pe Sorin Fruzăverde că este posibil să-l lase fără finanţare, după ce şeful Consiliului Judeţean Caraş-Severin a declarat, miercuri, că situaţia bugetară a României e dramatică. Premierul a catalogat afirmaţiile lui Frunzăverde drept iresponsabile şi a dat asigurări că situaţia financiară nu pune deocamdată nicio problemă.
“Cu returnarea datoriei către FMI, către Comisia Europeană stăm foarte bine, în sensul în care 3,8 miliarde trebuie returnate de către BNR şi BNR are rezerva necesară. Noi avem 993 de milioane anul acesta din care am plătit deja 128, ceilalţi bani sunt în buget. Sigur că nu-mi place că trebuie să să dăm înapoi noi ce a cheltuit guvernul PDL, dar e obligaţia României şi dăm toţi banii înapoi. Avem banii de pensii, avem banii de salarii.  Poate nu mai avem bani la Consiliul Judeţean Caraş-Severin, poate-i tăiem de colo, că şefii vor să fie la televizor, dar în restul ţării îi avem. Mesajele de acets gen sunt mesaje iresponsabile şi de câte ori aveţi o nelămurire să apelaţi la cei responsabili”, a declarat Victor Ponta la începutul şedinţei de guvern.
“În acest moment situaţia bugetară naţională este dramatică. Nu ştim de unde vom plăti a doua tranşă pentru FMI în iunie. Situaţia este cea care este, adică dacă vom plăti salariile şi pensiile să fim fericiţi!”, declarase, marţi, Sorin Frunzăverde.

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …