Saturday , April 13 2024

Ponta: Geoană trebuie să decidă, săptămâna viitoare, dacă rămâne sau nu în PSD

.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri, la RFI România, că atitudinea lui Mircea Geoană faţă de PSD trebuie lămurită şi că acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare, în sensul în care actualul preşedinte al Senatului trebuie să decidă dacă mai vrea sau nu să rămână în partid.
“Atitudinea domnului Geoană faţă de PSD după Congresul din februarie trebuia lămurită mai devreme sau mai târziu. Săptămâna viitoare asta vom face, în sensul în care domnul Geoană se va hotărî dacă mai vrea sau nu să mai rămână în PSD. În felul acesta, în mod sigur, nu se poate”, a declarat Ponta.
El a ţinut să nege ipoteza conform căreia conducerea partidului urmăreşte înlocuirea lui Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, susţinând că această variantă este “o prostie”.
“Nu, asta-i o prostie. Am spus-o foarte clar şi eu nu iau decizii singur, ci împreună cu cei din conducerea partidului: noi nu vom face propunerea pentru un alt preşedinte al Senatului. După cum vedeţi, nici PDL-ul şi domnul Băsescu deodată, brusc şi ciudat nu-şi mai doresc pe altcineva acolo. Cred că avem lucruri mai importante de făcut. Însă, într-adevăr, în PSD rămân doar cei care simt că pot să fie pesedişti şi se pot bate pentru interesul partidului”, a spus Ponta.
Întrebat de ce are impresia că Mircea Geoană ar dori să plece din partid, Victor Ponta a apreciat că în PSD, ca şi în orice alt partid, “poţi să rămâi dacă accepţi că nu poţi să fi întotdeauna numai numărul unu”.
“Dar încă o dată spun, săptămâna viitoare trebuie să lămurim acest subiect, nu poate să rămână aşa, e foarte clar”, a conchis liderul social-democrat.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, într-un interviu publicat de “Evenimentul Zilei”, că fostul lider PSD este pentru social-democraţi “imaginea eşecului, a compromisului, a înfrângerilor şi a umilinţelor”. Ponta mai susţine că, în perioada în care PSD era condus de Geoană, influenţa “mogulilor” în partid era 100%. În ceea ce priveşte datoriile partidului, Victor Ponta susţine că nu era plătită chiria pentru sediul partidului, în schimb era achitată chiria pentru casa RA-APPS în care locuieşte Mircea Geoană. Preşedintele PSD precizează că datoriile candidatului la alegerile din 2009 trebuie plătite de cel care le-a făcut. Ponta mai apreciază că în cazul lui Mircea Geoană nu se poate vorbi despre diplomaţie, ci despre “un compromis, o bălteală veşnică”. “În PSD se va vorbi de Iliescu, Năstase, Ponta şi cine va veni după mine. Nu ştiu cine… Va fi ca la blocurile americanilor, ştiţi că ei nu au etajul 13. De la 12 se sare la 14. Aşa va fi şi în PSD…”, a mai spus Ponta.
În replică, Geoană a declarat că mandatul său a fost unul productiv pentru Ponta şi familia acestuia, care a avut doi miniştri şi un eurodeputat.
De asemenea, Mircea Geoană a afirmat, la Antena 3, că atacul lui Victor Ponta la adresa sa este neprovocat şi ingrat, dacă nu lipsit de decenţă, menţionând că speră că nu este nicio legătură între aceste declaraţii şi posibilitatea ca PDL să reia, la toamnă, încercarea de a-l înlătura din fruntea Senatului.

Vezi si

MAE, alertă de călătorie: românii să evite Israel, Palestina, Liban și Iran

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reamintește, vineri seara, recomandarea adresată cetățenilor români de a evita orice …