Thursday , December 1 2022

Ponta despre bugetul alocat Romaniei: Este un rezultat foarte prost, cel mai prost pe care-l puteam avea, o mare dezamagire

Premierul Victor Ponta s-a declarat total dezamăgit, vineri, de suma primită de România în următorul exerciţiu financiar multianual al Uniunii Europene aferent perioadei 2014 – 2020.
“Sunt foarte dezamăgit de rezultatul final, pe care oricum îl prezentăm să pară mai bun, când de fapt este foarte rău faţă de propunerea de 48 miliarde euro făcută iniţial de Comisia Europeană şi preşedintele Barroso. România a obţinut 39 miliarde euro, deci am pierdut 9 miliarde euro faţă de propunerea iniţială şi niciuna dintre cererile noastre speciale referitoare la valoarea prefinanţărilor, care de la 7% a scăzut la 4%, la cofinanţarea la dezvoltarea rurală, care de la 85% a scăzut la 75%, şi multe alte lucruri tehnice, de fapt nu am obţinut nimic. Practic, faţă de luna noiembrie, astăzi România nu a reuşit să obţină un euro în plus şi niciun avantaj. Cred că este o alocare nedreaptă pentru România, nu are rost să ne păcălim singuri”, a spus Ponta pentru MEDIAFAX.
El a explicat că Polonia, de exemplu, care pentru exerciţiul bugetar a beneficiat de 70 miliarde euro, dublu faţă de bugetul de 33 miliarde euro al României, a primit în plus 15%, în timp ce România, cu jumătate din bugetul Poloniei în intervalul menţionat, a primit în plus doar 18%.
“Oricum am vrea să prezentăm cifrele, este un rezultat foarte prost, cel mai prost pe care-l puteam avea, este o mare dezamăgire”, a afirmat Ponta.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Bruxelles, că bugetul acordat României în cadrul financiar multianual al Uniunii Europene 2014 – 2020 este de 39,8 miliarde de euro.
Preşedintele Traian Băsescu a precizat, referitor la afirmaţiile premierului privind bugetul alocat României pentru 2014-2020 că i-a transmis lui Victor Ponta ultimul document pe care l-a transmis şi la UE.
“Eu i-am pus la dispoziţie ultimul document pe care i l-am transmis UE”, a declarat Băsescu, la Bruxelles, întrebat cum comentează faptul că premierul şi-a exprimat dezamăgirea faţă de suma alocată de România în exerciţiul financiar 2014-2020.

Vezi si

Salariile bugetarilor se majorează cu 10% de la 1 ianuarie 2023; indemnizaţiile pentru funcţiile de demnitate publică se plafonează

Drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar se majorează cu 10%, de la 1 ianuarie …

One comment

  1. Du-te tu Tarane si negociaza si nu mai lalai ca nu-I buna negocierea tu nu esti bun decat a critica a us ai un an de mandat si nu se vede nimic Oltean parsiv ce esti