Thursday , February 2 2023

Ponta: Demisionez dacă există un acord politic cu Iohannis, dar sa ramana aceasta coalitie la guvernare

ponta [800x600]

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, în cadrul unei emisiuni televizate, că în eventualitatea în care va exista un acord politic cu președintele Klaus Iohannis și va rămâne actuala coaliție la guvernare, își va da demisia din funcția de prim-ministru.
“Am plecat eu (de la șefia PSD) și au venit la conducere niște oameni din PSD care au fost mereu alături de noi. Eu nu îmi dau demisia din Guvern ca să vină cineva din PNL în locul meu. Am fost consecvent cu ce au așteptat colegii de la mine. Eu din decembrie i-am zis lui Iohannis dacă funcția de premier rămâne a coaliței nu este nicio problemă. Dar nu îmi dau demisia că îmi cere Gorghiu (…) Dacă sunt convins și există o înțelegere politică că această coaliție de guvernare își duce mandatul la bun sfârșit. Numai cu președintele țării se poate face. Dar este valabil din decembrie lucrul ăsta”, a spus Ponta, la B1TV.
Victor Ponta a mai precizat că șeful statului i-a recunoscut că își dorește un Guvern de la PDL, “pentru că domnul Cătălin Predoiu e de la PDL, nu PNL”. Pe de altă parte, Ponta exclude varianta alegerilor anticipate.
“Nu există niciun fel de variantă ca să avem alegeri anticipate și cei care vorbesc despre ele știu că este o păcăleală”, a mai spus premierul.
Cu toate acestea, Ponta a spus că vrea să-și ducă la bun sfârșit mandatul și că dorește să “rămână în istorie cu 5 ani de creștere economică și măriri salariale”.
“Această coaliție are majoritate și are și performanțe guvernamentale pe care, culmea, chiar domnul Iohannis le invocă (…) Până în 5 iunie, Iohannis nu a avut ce să îmi reproșeze. M-a surprins când mi-a cerut demisia”, a mai spus Victor Ponta.
BPN al PSD a desemnat-o, miercuri, în unanimitate, pe Rovana Plumb drept preşedinte interimar al partidului. Întrebat, după şedinţa BPN, despre faptul că decizia a fost luată în unanimitate, Victor Ponta a spus că aceasta înseamnă că PSD este un partid unit.
realitatea.net
 

Vezi si

PNL vrea comasarea alegerilor: 2024 nu poate fi un an total ratat. PSD nu pare a fi de acord

PNL vrea comasarea alegerilor de anul viitor. Sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate …