Ponta: Dacă decid să candidez la prezidenţiale, îmi depun candidatura în Consiliul Naţional al PSD, pe 1 august

16/06/14 ora:4:08pm

pontaPreşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că îşi va depune candidatura în cadrul Consiliului Naţional al PSD, care va fi convocat pentru data de 1 august, dacă va decide să candideze la alegerile prezidenţiale.

Ponta a anunţat, după şedinţa BPN al PSD, calendarul evenimentelor PSD privind desemnarea candidatului pentru funcţia de preşedinte al României, acesta fiind structurat pe următoaele acţiuni: CExN convocat pe 30 iunie, Consiliu Naţional pe 1 august, şi Congres în septembrie.

El a spus că la Consiliul Naţional, pe 1 august, se stabilesc procedurile şi se depun candidaturile din partea celor care vor să candideze în cadrul PSD pentru a fi desemnaţi candidaţi la funcţia de preşedinte al României.

Întrebat dacă îşi va depune candidatura la Consiliul Naţional, Ponta a răspuns: ”Dacă voi decide să candidez la funcţia de preşedinte al României, evident că îmi voi depune candidatura în cadrul Consiliului Naţional”.

Ponta a spus că procedurile de desemnare sunt prevăzute foarte clar în Statut.

”Eu vorbesc de procedura mare. Dacă e un singur candidat, îl vom desemna în Congresul din septembrie. Dacă sunt mai mulţi candidaţi, atunci trebuie să avem procedura de desemnare din cadrul partidului a celui care după aceea merge la Congres”, a adăugat Ponta.

Întrebat dacă Mircea Geoană şi-a exprimat dorinţa de a candida la alegerile prezidenţiale, Ponta a răspuns: ”Pe 1 august o să ştiţi exact cine îşi exprimă dorinţa şi cine nu”.