Thursday , September 29 2022

Ponta: Daca acuzatiile de plagiat se confirma, ministrul Educatiei pleaca

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi seara, la întoarcerea de la Bruxelles, că a cerut Academiei Române să verifice acuzaţiile de plagiat aduse ministrului Educaţiei. Dacă se vor confirma, asigură premierul, “ministrul pleacă”.
Premierul Victor Ponta a anunţat, joi seara, că a cerut Academiei Române ca un grup de specialişti să verifice acuzaţiile de plagiat formulate de opoziţie la adresa ministrului Educaţiei şi a precizat că, dacă aceste acuzaţii vor fi confirmate, Ioan Mang va trebui să demisioneze.
El a arătat că a fost informat despre acuzaţiile formulate la adresa ministrului Educaţiei, Ioan Mang, de către preşedintele PDL, Emil Boc, şi “cei apropiaţi” opoziţiei şi că speră să primească în cursul zilei de vineri un răspuns favorabil din partea Academiei privind constituirea grupului.
“Am hotărât să solicit – şi sper să fi fost acceptată această solicitare – către o instituţie independentă, respectiv către Academia Română, dacă există posibilitatea ca un grup format din câţiva specialişti să analizeze în cel mai scurt timp acuzaţiile care i-au fost aduse ministrului, iar în măsura în care aceste acuzaţii ce confirmă, domnia sa va trebui să îşi asume răspunderea politică şi să părăsească funcţia. Dacă acuzaţiile se dovedesc adevărate, ministrul pleacă, îşi va prezenta demisia, dacă nu se confirmă, mergem mai departe şi se dovedeşte că funcţia de ministrul al Educaţiei este cea mai periculoasă din România în acest moment”, a spus Ponta.
Potrivit MEDIAFAX, PDL a cerut, miercuri, demisia ministrului Educaţiei, Ioan Mang, “pentru faptul că întreaga operă pe care o are este un plagiat de duzină”, după cum a declarat, miercuri, preşedintele PDL, Emil Boc.
Boc a prezentat, într-o conferinţă de presă, un articol al actualului ministru al Educaţiei pe care acesta l-ar fi publicat în 2003 la Craiova şi care, conform PDL, reprezintă “în integralitate o copie a unui alt articol ştiinţific al unor autori japonezi”.
În replică, Ioan Mang a spus despre acuzaţia de plagiat că este “o acţiune politică”, al cărei scop ar fi crearea de haos în sistemul de învăţământ şi a declarat că îi va da în judecată pe cei care îl acuză de plagiat.
Verificarea în acest caz este făcută de Comisia de Etică de la Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică.
Cercetătorul israelian Eli Biham spune că a prezentat “acum mulţi ani” o lucrare pe care actualul ministru al Educaţiei, Ioan Mang, o prezintă ca fiind a sa.

Vezi si

Accident grav în Germania, cu 3 mașini pline cu români. Un mort și 10 răniți

Accident deosebit de grav între trei autoturisme cu români s-a petrecut miercuri, 28 septembrie, în …