Tuesday , April 16 2024

Ponta: Coaliţia de guvernare vrea relansarea discuţiei privind legile siguranţei naţionale

ponta

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, luni, că liderii coaliţiei de guvernare îşi doresc relansarea discuţiei privind legile siguranţei naţionale, el arătând că în anul 2015 se poate lua o decizie privind “modernizarea” acestor legi, care nu au îndeplinit consensul politic în trecut.
“Am discutat despre faptul că în acest context poolitic este important şi ne dorim o relansare a discuţiei care s-a blocat de foarte mult timp privind legile siguranţei naţionale. Este un context în care forţele politice, societatea civilă, standardele europene pe care trebuie să le îndeplinim, ne permit să discutăm din nou şi să luăm o decizie în cursul anului 2015 privind modernizarea legilor siguranţei naţionale”, a spus Ponta.
Întrebat dacă are în vedere un nou proiect cu care guvernul să vină în Parlament, Ponta a negat.
“Nu. Avem în vedere principiul, că este un moment, şi SRI, şi SIE, şi celelalte norme legislative sunt foarte vechi, din anii 90, că între timp Romnia a intrat în NATO, că au loc tranformări improtante – e o discuţie la nivelul societăţii – şi că în 2015 putem, cu decizii luate prin dialog între cei care suntem acum la guvernare, cei care sunt în opoziţie, repet, prin dialog şi prin deschidere faţă de ceea ce înseamnă România anului 2015 şi anii care urmează să îmbunătăţim legislaţia în sensul unei ţări europene care garantează pe de o parte drepturile şi liberătăţile fundamentale, pe de altă parte însă are nişte instituţii puternice pentru că o ţară democratică fără instituţii puternice nu rezistă”, a spus Ponta.

Vezi si

Aproape 1.000 de cazuri de rujeolă în ultima săptămână în România și un deces

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat marţi că în perioada 1 ianuarie 2023 – …