Thursday , December 1 2022

Ponta: Basescu merge la Bruxelles. Mi-a propus sa merg cu el

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi seară, că preşedintele Traian Băsescu va merge la Consiliul European de la Bruxelles.
“Domnia sa m-a anunţat că, ţinând cont de situaţia europeană, doreşte şi preferă să participe personal la Consiliul Europeanpentru a susţine poziţia României şi a obţine cele două obiective fundamentale ale României pentru 2014 – 2020. Am luat act de decizia preşedintelui şi domnia sa va participa la Consiliul European. Mai mult, fiind vorba de teme care ţin de interesele naţionale ale României, toate datele pe care le-am acumulat în timpul negocierilor pe toate palierele, inclusiv consilierii guvernamentali şi personale care au participat la negocieri, în zilele următoare merg să îl informeze pe preşedinte în exprimarea unei poziţii cât mai ferme”, a spus Ponta.
Ponta a susţinut că în discuţia cu preşedintele Traian Băsescu a fost invocată de către preşedinte posibilitatea ca la Bruxelles să meargă atât şeful statului, cât şi prim-ministrul.
“Domnia sa mi-a spus că are o îndelungată experienţă şi că, în acest context, doreşte să participe domnia sa. Nu trebuie să îmi dea explicaţii. Ştiţi părerea mea despre cine cred că ar trebui să participe. Nu cred că România are nevoie în asemenea momente de criză la nivel european de o criză pe plan naţional. Motiv pentru care atitudinea mea va fi constructivă. Inclusiv preşedintele a invocat ideea unei participări comune, având în vedere că eu voi fi oricum la Bruxelles. Dar cred că ar fi o confuzie. Am apreciat invitaţia, dar nu era momentul”, a mai spus Ponta.

Vezi si

Salariile bugetarilor se majorează cu 10% de la 1 ianuarie 2023; indemnizaţiile pentru funcţiile de demnitate publică se plafonează

Drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar se majorează cu 10%, de la 1 ianuarie …