Friday , December 1 2023

Ponta, ATAC ŞOCANT: Iohannis este un lucru, eu sunt un om, un român

ponta

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a lansat, astăzi, un atac extrem de dur la adresa contracandidatului său, liderul ACL, Klaus Iohannis. Premierul a apăsat iarăşi pe pedala naţionalismului şi xenofobiei, reamintind că este român şi subliniind că nu vrea să primească “ordine de afară”. Totodată, Ponta a făcut referire la votul din diaspora, dar nu în termeni plăcuţi, spunând că nu vrea să câştige alegerile cu voturi “furate la Paris”.
“Trebuie să-i convingem pe cei care au votat cu un alt candidat din cei 12 care nu sunt în turul 2 să fie alături de noi pentru că noi îi putem reprezenta şi pe alegătorii lui Tăriceanu, şi pe ai lui Meleşcanu, şi pe ai lui Dan Diaconescu, Vadim Tudor. Din câte ştiu, singurul candidat care nu a intrat în turul 2 şi a anunţat foarte clar că-l sprijină pe Iohannis este Zsolt Szilagyi, cel care vrea să rupă Transilvania şi să o facă separat de România, ceea ce cred că, de fapt, sprijinul lui nici nu l-aş fi vrut, ca să fiu sincer”, a spus Victor Ponta, astăzi, în cadrul unei videoconferinţe cu liderii PSD din teritoriu.
În ceea ce priveşte alegerile pentru Preşedinţie, liderul PSD a declarat că îşi doreşte să fie “un preşedinte legitim”.
“Stimaţi colegi, vreau să mergem până pe 16 să le explicăm românilor că eu vreau şi pot să fiu un preşedinte legitim, nu care a câştigat la 12 noaptea cu voturi furate la Paris”, a declarat Ponta.
Mai mult, acesta a lansat un atac extrem de dur la adresa contracandidatului său la Preşedinţie, Klaus Iohannis, pe care l-a catalogat ca fiind “un lucru”.
“Cei care sunteţi pe primele locuri, să ştiţi că se poate mai mult. Proiectul nostru este pentru toată România şi este un proiect pentru oameni. Iohannis se adresează lucrurilor, eu mă adresez oamenilor, românilor. Iohannis este un lucru, eu sunt un om, un român, şi vreau să facem o ţară pentru oameni, nu pentru lucruri. (…) Nu vreau să primim din nou ordine din afara ţării, de la PPE şi de la alţi indivizi care şi-au bătut joc de România şi în 2012 cum să trăim în România. Ştim singuri cum e mai bine. (…) Tot ceea ce a fost rău în regimul Băsescu, Blaga, Anastase, Flutur, Falcă, toţi cei pe care i-aţi văzut hidoşi în sediul USL, acolo unde am protestat şi am pus în funcţiune echipa politică care a dat jos regimului Băsescu, i-aţi văzut acolo în jurul lui Iohannis, în jurul lucrului pe care ei l-au făcut, că domnul Iohannis e un lucru, nu e un om politic, şi sunt absolut convins că pe 16 putem să pornim pe un drum nou pentru România”, a încheiat Ponta.
Tot astăzi, coaliţia de guvernare se va întâlni la sediul central al PSD pentru discuţii privind viitorul premier.
Cele mai mari şanse le are Călin Popescu Tăriceanu şi asta deoarece se pliază perfect pe mesajul ”USL trăieşte” şi poate fi o variantă de rezervă pentru liderii PNL care vor să vină alături de Putere. De altfel, numele său a fost pomenit chiar de Victor Ponta. Pe lista liderului PSD pentru Palatul Victoria se află, însă, şi George Maior.
realitatea.net
 

Vezi si

Un polițist botoșănean s-a sinucis pe mormântul fetiței sale, Andreea, chiar în ziua de Sf. Andrei

Un poliţist a fost găsit mort, joi, 30 noiembrie, în cimitirul din Vlăsineşti, judeţul Botoşani. …