Friday , September 22 2023

Ponta: Anastase ne-a spus că renunţă la formarea grupului independenţilor dacă nu îi cerem demisia

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, marţi, în plenul Camerei că Roberta Anastase le-ar fi solicitat săptămâna trecută PSD şi PNL să nu mai ceară demisia ei din funcţia de preşedinte al Camerei, oferind în schimb renunţarea la constituirea grupului independenţilor.
“Săptămâna trecută independenţii aceştia (deputaţii independenţi – n.r.), pe care îi iubiţi foarte mult, au fost negociaţi şi oferiţi de doamna Roberta Anastase opoziţiei, pentru ca să renunţăm la cererea de demisie. Domnul Duşa şi domnul Tăriceanu nu au acceptat să participe la asemenea discuţii şi PSD şi PNL în continuare au consierat că nu există niciun preţ, nici măcar al independenţilor, pentru ca cererea noastră legitimă de sancţionare a doamnei Roberta Anastase să fie pusă în practică”, a spus Ponta de la tribuna Camerei.
El a arătat că în faţa refuzului PSD şi PNL, plenul Camerei Deputaţilor a aprobat introducerea pe ordinea de zi unor proiecte de hotărâre care vizează constituirea grupului independenţilor.
“Astăzi, în faţa refuzului nostru de a-i vinde pe independenţi, s-a folosit de nu ştiu ce avantaje, doamna Anastase şi PDL şi domnul Toader, care a participat la aceste discuţii, au venit şi au zis «Atunci îi vindem pe cei din opoziţie şi îi cumpărăm pe cei de la independenţi. Important e să vindem pe cineva, să cumpărăm pe cineva, ca doamna Anastase să-şi păstreze scaunul pe care îl foloseşte pentru numărarea frauduloasă a unor voturi»”, a adăugat Ponta.
El a apreciat că grupul PSD consideră că “pentru binele personal al unei persoane, cum este Roberta Anastase”, puterea este dornică şi capabilă să schimbe regulile democratice. “Nu ne veţi avea pe noi complici în această situaţie, vă mulţumesc şi vă urez succes în salvarea scaunului doamnei Anastase”, a adăugat Victor Ponta.
Liderul PSD a făcut aceste precizări înainte ca deputaţii PSD şi ai PNL să părăsească sala de şedinţe a Camerei Deputaţilor, în semn de protest faţă de aprobarea de către plen a discutării a două proiecte de hotărâre care se refereau la constituirea grupului independenţilor.
Deputaţii PSD şi PNL au părăsit sala în care se desfăşoară şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor după respingerea cererii privind constituirea unei comisii în cazul Anastase şi după ce parlamentarii au apropbat o iniţiativă privind alcătuirea grupului independenţilor.
Deputaţii puterii şi ai opoziţiei au avut un schimb de replici, marţi, în plenul Camerei, după ce Eugen Nicolicea a propus modificarea ordinii de zi pentru introducerea a două proiecte de hotărâri vizând constituirea grupului independenţilor.

Vezi si

Flagrant. Un farmacist dintr-un lanț cunoscut vindea mii de pastile cu Fentanil și Oxicodonă și fiole cu morfină pe piața neagră

Procurorii DIICOT au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București, într-o …