Thursday , March 23 2023

Ponta a semnat deciziile prin care Gelu Ştefan Diaconu preia conducerea ANAF

gelu-diaconu

Premierul Victor Ponta a semnat decizile prin care Şerban Pop este retras din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), iar postul este preluat de către Gelu Ştefan Diaconu.
Premierul Victor Ponta a anunţat anterior că îl va numi la conducerea ANAF pe Gelu Ştefan Diaconu, secretar de stat în Ministerul Economiei, susţinut de PNL.
El a adăugat că a cerut informaţii de la toate structurile statului privind situaţia juridică a acestuia şi că răspunsul a fost că dosarul acestuia a fost închis cu neînceperea urmăririi penale şi că nu a ajuns niciodată în instanţă.
Luni, surse guvernamentale au declarat pentru MEDIAFAX că Şerban Pop a fost anunţat că va fi retras de la conducerea ANAF într-o discuţie avută cu premierul Victor Ponta, în timp ce oficiali din Ministerul Finanţelor, condus de liberalul Daniel Chiţoiu, au recizat că postul va fi preluat de Gelu Ştefan Diaconu.
Diaconu a condus Autoritatea Naţional a Vămilor în perioada februarie 2005-februarie 2009.
El a fost implicat într-un dosar pentru înşelăciune şi abuz în serviciu, fiind acuzat că în 1996, în calitate de director al Bankcoop Neamţ, ar fi falsificat un contract de credit.

Vezi si

Doi jandarmi au fost răniți de același glonț, după ce arma unuia s-a descărcat din greșeală 

Doi jandarmi au fost răniți, după ce arma unuia s-a descărcat din greșeală când erau …