Wednesday , February 1 2023

Ponta a numit o femeie la sefia PSD, pana se intoarce din Turcia

rovana-plumb

Ministrul Muncii Rovana Plumb a fost numit presedinte interimar al PSD pana la intoarcerea lui Victor Ponta din Turcia, unde primeste ingrijiri medicale dupa operatia la genunchi.
Rovana Plumb, care este si seful Consiliului National al PSD, va exercita de acum toate atributiile lui Victor Ponta, pana la intoarcerea acestuia in tara, a anuntat miercuri Liviu Dragnea, citat de Evenimentul Zilei.
“Putem sa facem sedinta de coalitie si fara Victor Ponta, e important, pentru ca partidele din coalitie trebuie sa comunice, sa discute. Luni cred ca se va intampla si un BPN.
Rovana Plumb este presedintele Consiliului National si domnul Victor Ponta, fiind plecat, a si emis o decizie in sensul asta, ca doamna Plumb sa exercite atributiile de presedinte pe acelasi model, exact pana in momentul in care se intoarce in tara”, a informat coordonatorul politic al PSD.
Totodata, vicepremierul Gabriel Oprea ii tine locul lui Ponta la sefia Guvernului. Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de numire al lui Oprea in functia de prim-ministru interimar, dupa numeroase critici ale actorilor politici ca Ponta si-a nominalizat un inlocuitor de unul singur, iar seful statului l-a acceptat.

Vezi si

Alexandru Piţurcă şi directorul Romarm vor fi cercetaţi în libertate, sub control judiciar

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a respins, marţi noaptea, cererea DNA de arestare preventivă …