Tuesday , October 4 2022

Ponta a anuntat cum se va da examenul de bacalaureat

Premierul Victor Ponta, invitat in emisiunea “Dupa 20 de ani”, difuzata duminica la Pro TV, a declarat ca examenul de Bacalaureat din acest an va fi organizat exact pe baza sistemului de anul trecut, inclusiv cu faimoasele camere de luat vederi.
“Ramane exact sistemul de anul trecut, inclusiv cu faimoasele camere de luat vederi. Eu urasc si detest frauda si furtul si tot ce se poate face ca sa nu existe frauda si furt, o sa facem”, a spus Victor Ponta.
Anul trecut, la examenul de Bacalaureat s-au inregistrat rezultate catastrofale, in conditiile in care candidatii nu au putut copia, fiind monitorizati in sali cu camere video. Astfel, rezultatele obtinute de elevi la examenul de bacalaureat din acest an fost cele mai slabe din ultimele doua decenii: peste o suta de mii de absolventi picati in prima sesiune, alti aproape o mie eliminati pentru copiere si scoli fara niciun candidat admis.
Desi rezultatele ar fi trebuit sa traga un semnal de alarma, iar numarul celor eliminati pentru frauda si prezenta camerelor de supraveghere in clase erau argumente suficient de puternice pentru a nu mai copia la examen, nici in sesiunea a doua, numita “de toamna”, nu s-au inregistrat rezultate mai bune.

Vezi si

Cutremur cu magnitudinea 4 pe Richter produs luni seară în România

Un cutremur cu magnitudinea de 4 pe Richter s-a produs luni seară, 3 octombrie, în …