Ponta a amorsat bomba socială. Toţi bugetarii cer majorări salariale. Profesorii vor 70% în plus

reportersite
20/08/15 ora:4:34pm

grevaDupă ce primul ministru Victor Ponta a anunţat că salariile medicilor se vor majora cu 25% din luna octombrie, acum toţi bugetarii cer măriri salariale. Astfel, Ministerul Educaţiei cere o creştere cu 70 la suta a salariilor profesorilor din învăţământul preuniversitar, solicitarea fiind trimisă chiar la începutul acestei săptămâni către Ministerul Muncii. În acelaşi document, obţinut în exclusivitate de Realitatea TV, ministerul cerea şi triplarea veniturilor lectorilor şi conferenţiarilor universitari.

Decizia Guvernului de a mări salariile medicilor cu 25% a pus pe jar toţi bugetarii. Şi poliţiştii, dar şi funcţionarii publici cer acum lefuri mai mari. “România nu este a unora, e a tuturor”. Este declaraţia vehementă preşedintelui Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin.

În toamnă, bugetarii din întreaga ţară vor ieşi în stradă din cauza haosului creat din cauza salarizării diferenţiate, avertizează sindicaliştii.

“Referitor la ce se întâmplă în aceste zile cu salarizarea în sectorul bugetar pentru toată lumea…cred că termenul cel ma potrivit este cel de haos. Se generează astăzi un haos în sistemul de salarizare”, a afirmat Dumitru Costin, preşedinte BNS.

“România asta nu e a unora, puţini. Trebuie să discutăm despre un echilibru. Fără echilibru nu se poate, nu pot exista unii mai cu moţ”, a afirmat Dumitru Costin

Profesorii spun că vor intra în grevă dacă nu vor primi majorarea cerută şi că vor fi solidari cu toţi bugetarii.

“Eu am fost alături de colegii mei tot timpul şi…da, vom intra în grevă. De ce nu?”, a spus un profesor.

Acesta a explicat că, până la urmă, “medicii sunt făcuţi tot de profesori, datorită lor ajung medici”.

Răspunsul premierului Victor Ponta la cererea acestora nu a întârziat să apară: Răbdare, ne ţinem de cuvânt când om putea.

“Vreau să fac un apel către toţi ceilalţi bugetari şi au dreptate şi ei vor salarii mai mari, să facem cum am făcut în ultimii patru ani şi ne întelegem şi negociem, şi când putem ne ţinem de cuvânt. Ştim cât putem da şi nu ne angajăm la ce nu putem face”, a spus Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a anunţat că în şedinţa Guvernului de săptămana viitoare va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă privind majorarea cu 25 la sută a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie.

realitatea.net