Saturday , December 3 2022

Polonia trimite o misiune medicală în România

Polonia va trimite o misiune medicală în România, ţinând cont de situaţia foarte dificilă din această ţară, a anunţat premierul Mateusz Morawiecki, informează luni thenews.pl, citat de Agerpres.

„Ca urmare a situaţiei extrem de dificile din România cauzate de COVID-19, am decis să trimitem o misiune medicală în România”, a scris Morawiecki duminică pe Twitter.

Şeful guvernului polonez a adăugat că decizia a fost luată în urma consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul interimar Florin Cîţu.

În ultima săptămână, România a înregistrat date record privind numărul noilor cazuri şi al deceselor cauzate de COVID-19 în contextul în care ţara face eforturi pentru a ţine sub control pandemia, menţionează postul public de radio polonez.

De menționat că Polonia deja a primit pacienți COVID din România pentru tratament, iar ajutorul de acum vine în contextul în care și această țară are număr de infectări în creștere îngrijorătoare.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …