Monday , October 3 2022

Poliţistul care a MURIT după ce a căzut într-o groapă era deschizătorul coloanei lui Gabriel Oprea

politist mort oprea

Poliţistul rutier pe motocicletă, care a murit după ce a căzut într-o groapă marţi seara, era deschizător într-o coloană oficială a viceprim-ministrului Gabriel Oprea, a declarat pentru  HotNews.ro vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă.
Liderul SNPPC, Dumitru Coarnă, a spus că “pe ploaie si la 10 grade Celsius, politistul nu avea ce cauta pe strada cu motocicleta, iar cei are au autorizat misiunea trebuie sa raspunda in fata procurorilor pentru aceasta alegere”. Coarna a mai precizat ca lucrarile de pe strada Stirbei Voda, unde a avut loc tragedia, nu ar fi fost semnalizate corespunzator.
“Politistul se afla intr-o coloana oficiala a domnului viceprim-ministru Gabriel Oprea, era deschizator. Am vorbit cu colegii lui care mi-au spus asta. Asa s-a intamplat ce s-a intamplat. In primul rand motocicleta nu trebuia scoasa in strada pe o asemenea vreme, erau 10 grade Celsius si ploua. Conducerea profesionala a Politiei Rutiere nu trebuia sa scoata motocicleta sub 15 grade Celsius si pe ploaie. Aveau suficiente masini, circa 5.100 pe Ministerul de Interne, iar zile trecute au primit inca 400 de masini noi. Ei trebuie sa explice procurorilor de ce au decis sa scoata motocicleta”, a declarat Dumitru Coarna.
Ministerul de Interne nu a comunicat pozitia ministrului Gabriel Oprea pe acest subiect.
Groapa de la intersectia bulevardului Stirbei cu Calea Plevnei, in care a intrat politistul de la Politia Rutiera si a murit, a fost astupata cu nisip, urmand sa fie asfaltata. Potrivit informatiilor furnizate de Primaria Capitalei, groapa a fost facuta de Distrigaz, care a intervenit la o avarie, iar lucrarea trebuia terminata pana pe 21 octombrie.
“La Direcţia Utilităţi Publice – Serviciul Management Avarii – Dispecerat, în baza Avizului de interventie în domeniul public nr. 5973/29.09.2015, SC Distrigaz Sud Reţele SRL a declarat execuţia unei lucrări de remediere a unei avarii la reţeaua de distribuţie gaze naturale la adresa str. Ştirbei Vodă intersecţie cu Calea Plevnei, sector 1, cu afectarea carosabilului, perioada de execuţie a lucrării fiind 16.10.2015 – 18.10.2015, iar numărul de înregistrare al lucrării a fost 15272/16.10.2015. Execuţia acestei lucrări de remediere a avariei a fost prelungită pentru perioada 19.10.2015 – 21.10.2015, iar numărul de înregistrare al lucrării a fost 15521/19.10.2015”, se arata intr-un raspuns trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …